Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 15:10

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Εκτός τελικού ο Μεσσηνιακός μετά την ήττα από Παναχαϊκή

Γράφτηκε από τον
Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Εκτός τελικού ο Μεσσηνιακός μετά την ήττα από Παναχαϊκή

 

Με αξιοπρεπή εμφάνιση ο Μεσσηνιακός αποχαιρέτισε τη φετινή αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα γυναικών της ΕΣΠΕΠ, γνωρίζοντας την ήττα εκτός έδρας με 3-0 σετ από την φιλόδοξη Παναχαϊκή.

Οι δύο ομάδες εκπλήρωσαν τον αρχικό τους στόχο, που ήταν η είσοδος στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας, με την Παναχαϊκή να τερματίζει στην κορυφή και το Μεσσηνιακό στην 4η θέση.
Ετσι οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ, ώστε να διεκδικήσουν την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος. Η Παναχαϊκή κέρδισε με 3-0 και πήρε την πρόκριση, αφού μετρούσε το γεγονός ότι είχε ήδη δύο νίκες απέναντι στο Μεσσηνιακό, από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Οπως προαναφέραμε, η Καλαματιανή ομάδα έκανε αξιοπρεπή εμφάνιση
και δυσκόλεψε αρκετά τη γηπεδούχο ομάδα, όπως και στα δύο ματς του πρωταθλήματος, όμως δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και να οδηγεί τη διαδικασία σε δεύτερο παιχνίδι στην Καλαμάτα.
Ο στόχος του Μεσσηνιακού, που ήταν η άνετη παραμονή στην κατηγορία, επιτεύχθηκε με αρκετά καλή παρουσία στη διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ δόθηκε η ευκαιρία στην προπονήτρια Γεωργία Σουρή κατά τη διάρκεια των αγώνων να δώσει χρόνο συμμετοχές σε όλες τις αθλήτριες που είχε σε κάθε αποστολή. Παράλληλα πήραν χρόνο συμμετοχής και αθλήτριες
που προέρχονταν από τα μικρότερα τμήματα νεανίδων και κορασίδων. Σε ότι αφορά την Παναχαϊκή θα περιμένει τον αντίπαλο της από το ζευγάρι Ερυθρός Αστέρας – ΑΟ Αστέρια Αχαΐας. Στο πρώτο ματς των δύο ομάδων ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 2- 0 και μείωσε σε 2-1 και χθες είχε προγραμματιστεί να γίνει το δεύτερο παιχνίδι. Σε περίπτωση που κερδίσει ο Ερυθρός Αστέρας και γίνει το 2-2 τότε θα
υπάρξει και 3ο ματς για να αναδειχθεί η ομάδα που θα περάσει στους τελικούς. Αν η ομάδα από την Κάτω Αχαΐα κερδίσει, τότε θα πάρει αυτή το εισιτήριο για τους τελικούς με την Παναχαϊκή.
Τα σετ: 25-20, 25-21, 25- 23.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Νίκος Πετούσης, Αλέξανδρος Βασιλείου.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Αριστείδης Αγγελόπουλος): Τσομπανίδου, Κάτση, Καραμούντζου, Παπαϊωάννου, Πατακοπούλου, Σπυροπούλου, Χρυσανθακοπούλου (λ), Χαιρετάκη, Βασιλακοπούλου (λ).
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Γεωργία Σουρή): Φωτεινάκη, Ολγα Τσάτοπυμα, Κουτσουροπούλου, Τσούμπανου, Μπαξιβανάκη, Τζουάνου, Ζερδεβά (λ), Διακουμέα, Τσαπέκη.