Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 12:38

Σενάριο για πιθανή παραμονή της Καλαμάτας ‘80

Γράφτηκε από τον

 

Για αύξηση των ομάδων της Volley League και πιθανή παραμονή της Καλαμάτας ‘80 στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ, υπό προϋποθέσεις κάνει λόγω το volleynews σε πρόσφατο δημοσίευμα του.

Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ αναφέρει: “Κάτι κινείται για την αύξηση των ομάδων σε 12 στην Volley League ανδρών, κι αυτό θα συμπαρασύρει κι άλλες ομάδες σε ανώτερες κατηγορίες.
Ο ΠΑΣΑΠ έβγαλε ανακοίνωση και ζητά 12 ομάδες στην Volley League ανδρών, αλλά δεν κάνει κουβέντα για την ταμπακέρα, την αύξηση των ξένων σε 5, προκειμένου να στελεχωθούν με αξιόλογους παίκτες η 11η και η 12η ομάδα, αφού δεν υπάρχουν Έλληνες που μπορούν να παίξουν με αξιώσεις στην μεγάλη κατηγορία.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι η απόφαση θα είναι 12 ομάδες με 4 ξένους την επόμενη χρονιά και 12 ομάδες με 5 ξένους την μεθεπόμενη. Ταυτόχρονα θα καταργηθεί η ανόητη διάταξη που θέλει να συναποφασίζουν ΠΑΣΑΠ, ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ. Θα αποφασίζει μόνο η Ομοσπονδία Βόλεϊ για τέτοια ζητήματα.
Με όλα τα παραπάνω δεδομένα ο Πανιώνιος θα παίξει στην Volley League ανδρών και την 12η θέση θα την έπαιρνε η Καλαμάτα ή ο 4ος της Πρι Λιγκ μετά από αγώνα μπαράζ. Οι ομάδες όμως διαλύθηκαν και την τελευταία θέση θα την πάρει με wild card είτε η Καλαμάτα, είτε ο Άρης αν πληρώσει τα χρέη του, γιατί ο τέταρτος Ηρακλής έχει δυσθεώρητα χρέη, που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο.
Από εκεί και πέρα άνοδο στην Πρι Λιγκ θα πάρουν εκτός από την Αρμενική και η Κερατέα από τον Νότο και εκτός από την ΧΑΝΘ στον Βορρά και ο Περσέας.
Από τα μπαράζ ανόδου εξάλλου στην Α2 ανδρών θα δοθούν 4 αντί 3 εισιτήρια.
Όμιλος νότου: Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός, Γ.Σ. Ηλιούπολης, Ν.Α.Ο. Σούδας, Π.Α.Ο.Κ. Ρόδου, Πρωταθλητής Ε.Σ.Π.Α.Α.Α.
Όμιλος βορρά: Α.Π.Σ. Φθία, Σ.Φ.Κ. Πιερικός, Α.Ο. Σερρών, Α.Ο. Ιωνικός Ιωνίας, Α.Σ.Π. Ερμής”.