Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2024 20:20

Ο Ακρίτας σε τουρνουά βόλεϊ στην Ιταλία

Γράφτηκε από τον
Ο Ακρίτας σε τουρνουά  βόλεϊ στην Ιταλία

Σε διεθνές τουρνουά βόλεϊ που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Ιταλία θα συμμετάσχει ο Α.Ο. Ακρίτας Καλαμάτας.


Το τουρνουά διοργανώνει η Roccalumera A.S.D Βόλεϊ και εκτός από τον τον Α.Ο. Ακρίτα θα συμμετάσχουν η Ομόνοια Ναυπάκτου και η Οκ Volero Pale από τη Βοσνία. Πρόκειται για τουρνουά Κ16 και θα αγωνιστούν ομάδες της ηλικιακής κατηγορίας κορασίδων.
Το διεθνές τουρνουά θα πραγματοποιηθεί φέτος για δεύτερη φορά, η πρώτη είχε γίνει το 2019, αλλά μετά λόγω κορονοϊού είχε σταματήσει. Η Καλαματιανή ομάδα θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά και μαζί με την Ομόνοια Ναυπάκτου θα είναι στην Ιταλία από τις 4 Σεπτεμβρίου και θα δοθεί η δυνατότητα στις νεαρές αθλήτριες να πάρουν εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στο τουρνουά, αλλά θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να μάθουν διάφορα πράγματα για την περιοχή της Σικελίας, τις πόλεις και τα χωριά της περιοχής, που είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο, Μεσσίνα, Νάξος, Ταορμίνα (εκεί υπάρχει ένα αρχαίο ελληνικό θέατρο, παρόμοιο με της Επιδαύρου). Επίσης θα επισκεφθούν περιοχές όπως το Μπάρι και η Κατάνια. Ετσι πέρα από το αγωνιστικό η παρουσία στην Ιταλία θα έχει και εξωαγωνιστικό πρόγραμμα.

Τουρνουά η γυναικεία ομάδα

Σε ότι αφορά τη γυναικεία ομάδα, περιμένει την προκήρυξη της ΕΣΠΕΠ για την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής, ώστε να ολοκληρώσει το σχεδιασμό σε ότι αφορά την προετοιμασία.
Θυμίζουμε ότι νέος προπονητής της ομάδας ανέλαβε ο Γιάννης Μαντέκας, ο οποίος μαζί με τους παράγοντες της ομάδας, έχουν προχωρήσει στις κινήσεις που αφορούν στη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού και έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν τα πλάνα για την προετοιμασία, αλλά και τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει η ομάδα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Σε ότι αφορά τα φιλικά το σίγουρο είναι ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει στην Καλαμάτα τουρνουά, στο πλαίσιο της προετοιμασίας. Συγκεκριμένα το τριήμερο 27-28 και 29 Σεπτεμβρίου, έχει οριστικοποιηθεί η διεξαγωγή τουρνουά και πλέον μένει να ξεκαθαρίσει ποιες θα είναι οι ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτό. Ηδη έχουν γίνει επαφές με διάφορες ομάδες, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι οριστικό.