Το 1ο Διεθνές Τουρνουά Πετοσφαίρισης (Women U20) με την ονομασία «Χρήστος Καπερνόπουλος» είναι πλέον γεγονός και θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Καλαμάτας και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου, στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου.
Με αυτή την πρωτοβουλία, ο ΑΟ Ακρίτας τιμά τον επί σειρά ετών (20 χρόνια) πρόεδρό του και ιατρό παθολόγο Χρήστο Καπερνόπουλο, για τη μακρόχρονη προσφορά του στον σύλλογο, και παράλληλα θέτει ως στόχους τη συνάντηση νέων από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες, τη διάδοση του αθλήματος της πετοσφαίρισης και την προβολή της Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Στο τουρνουά θα λάβουν μέρος τέσσερις ομάδες: ο ΑΟ Ακρίτας, η Seattle Spaceneedle Volleyball από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η OK Volero Pale από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και ο ΓΣ Πετρούπολης από την Αττική.
Πρόκειται για ένα τουρνουά-ορόσημο για τα δεδομένα της περιοχής, με τον ΑΟ Ακρίτα να γίνεται ο
πρώτος σύλλογος πετοσφαίρισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου που διοργανώνει διεθνές τουρνουά, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, εξελίσσεται, πρωτοπορεί και καινοτομεί στον τομέα της οργάνωσης.
Ήδη ο ΑΟ Ακρίτας είναι ο μοναδικός σύλλογος πετοσφαίρισης της Μεσσηνίας που έχει λάβει μέρος σε διεθνή τουρνουά, τόσο στο εσωτερικό της χώρας (Ναύπακτος), όσο και στο εξωτερικό (Σικελία). Αυτή τη φορά, με τη συγκατάθεση της ΕΟΠΕ και της ΕΣΠΕΠ και με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αρκετών χορηγών, προχωρά σε ένα τολμηρό αλλά και ουσιαστικό βήμα: τη διοργάνωση ενός διεθνούς τουρνουά που φιλοδοξεί να καθιερωθεί σε ετήσια βάση και να διευρυνθεί με περισσότερες συμμετοχές από όλο τον κόσμο.
Το τουρνουά αυτό είναι σημαντικό τόσο για τις αγωνιστικές όσο και για τις εξωαγωνιστικές εμπειρίες που προσφέρει στις αθλήτριες, ενώ αποτελεί και την καλύτερη διαφήμιση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, σε αθλητικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο.
Ο ΑΟ Ακρίτας καλεί το φίλαθλο κοινό της Μεσσηνίας να στηρίξει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και να δώσει το «παρών» στους αγώνες, συμμετέχοντας ενεργά σε μια διοργάνωση που γράφει ιστορία για το βόλεϊ της περιοχής.
Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2025 14:35
Διεθνές τουρνουά βόλεϊ διοργανώνει ο Α.Ο. Ακρίτας
Γράφτηκε από τον NOTOSPORTΟ ΑΟ Ακρίτας προχωρά σε μια διοργάνωση ιστορικής σημασίας για το μεσσηνιακό και περιφερειακό βόλεϊ.
Κατηγορία
ΒΟΛΕΥ