Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2015 08:03

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Σε τρεις φάσεις το νέο πρωτάθλημα με τη συμμετοχή Μεσσηνιακού και Ακρίτα

Γράφτηκε από τον

Σε τρεις φάσεις θα διεξαχθεί όπως αναφέρεται στην σχετική ειδική προκήρυξη το νέο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας στο οποίο θα δώσουν το παρών για μια ακόμη χρονιά οι Ακρίτας Καλαμάτας και Μεσσηνιακός(α' όμιλος-2ος υποόμιλος).



Α’ Φάση

Σε κάθε έναν από τους τέσσερις (4) υποοµίλους (Α1-Α2, Β1-Β2), οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής θα αγωνισθούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βγει μετά από κλήρωση.

Β’ Φάση

Στον Α’ Όμιλο οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του κάθε υποομίλου (Α1, Α2) θα συμμετάσχουν σε Ειδικό Τουρνουά (ενός γύρου) με βαθμολογία και οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση θα προκριθούν στη Γ’ Φάση. Στον Β’ Όμιλοι οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1, 2 και 3 στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του κάθε υποομίλου (Β1, Β2) θα συμμετάσχουν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, μεταφέροντας τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων στην Α’ Φάση (δεν θα αγωνιστούν ξανά μεταξύ τους). Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη προκρίνονται στη Γ’ Φάση.

Γ’ Φάση

Οι τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν από τη Β’ Φάση θα συμμετάσχουν σε Ειδικό Τουρνουά Ανόδου (τουρνουά ενός γύρου με βαθμολογία). Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, 2η και 3η θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη του τουρνουά αυτού θα ανέλθουν στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών.
1) Στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών θα αγωνίζονται από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2016-2017 οι ομάδες οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, 2η και 3η θέση στην Τελική Βαθμολογική Κατάταξη του Ειδικού Τουρνουά Ανόδου της Γ’ Φάσης
2) Στη Β Εθνική Κατηγορία/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα καταλάβουν:
- τις θέσεις 9, 10 και 11 του Τελικού Βαθμολογικού Πίνακα της Α’ Φάσης σε κάθε έναν από τους δύο υποομίλους του Α’ Ομίλου - τις θέσεις 8 και 9 του Τελικού Βαθμολογικού Πίνακα της Α’ Φάσης σε κάθε έναν από τους δύο υποομίλους της Β’ Ομίλου.

Οι ώρες έναρξης των αγώνων
του νέου πρωταθλήματος


Οι ώρες έναρξης των αγώνων της νέας Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών καθορίσθηκαν σύμφωνα με την ειδική προκήρυξη του συγκεκριμένου πρωταθλήματος ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση μεταξύ των δύο διαγωνιζόμενων ομάδων, ως εξής:
Εως ώρα 16.00: εάν μία από τις δύο ομάδες είναι από νησί.
Εως ώρα 18.00: εάν η φιλοξενούμενη ομάδα μετακινείται για τον αγώνα σε απόσταση πάνω από 200 χλμ.
Εως ώρα 20.00: εάν η φιλοξενούμενη ομάδα μετακινείται για τον αγώνα σε απόσταση έως 200 χλμ.
Στο μεταξύ οι αγώνες της 21ης και της 22ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα και ώρα. Η ώρα διεξαγωγής θα καθοριστεί από την ΕΟΠΕ.