Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2015 18:36

Α2 ΕΘΝΙΚΗ: Το σύστημα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος ανδρών

Γράφτηκε από τον
Α2 ΕΘΝΙΚΗ: Το σύστημα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος ανδρών

Το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών στο οποίο θα είναι παρούσα για μία ακόμη χρονιά η Καλαμάτα ’80 (2ος όμιλος) θα διεξαχθεί όπως αναφέρεται και στην σχετική ειδική προκήρυξη σε δύο φάσεις:


Α’ Φάση
Σε κάθε έναν από τους τρεις (3) ομίλους, οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής θα αγωνισθούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βγει μετά από κλήρωση.
Β’ Φάση
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τη δεύτερη (2η) θέση σε κάθε έναν από τους τρεις (3) ομίλους θα συμμετάσχουν σε Ειδικό Τουρνουά (Δευτεραθλητών) με βαθμολογία και η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στη τελική βαθμολογική κατάταξη θα συμμετάσχει στο Ειδικό Τουρνουά Ανόδου (τουρνουά ενός γύρου με βαθμολογία) στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών. Το τουρνουά αυτό θα διεξαχθεί σε ουδέτερη πόλη 22-24/4/2016. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη (1η) θέση σε κάθε έναν από τους τρεις (3) ομίλους και η ομάδα που προκρίθηκε από το Ειδικό Τουρνουά Δευτεραθλητών θα συμμετάσχουν σε Ειδικό Τουρνουά Ανόδου (τουρνουά ενός γύρου με βαθμολογία). Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη του τουρνουά αυτού θα ανέλθουν στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών. Το Τουρνουά θα διεξαχθεί σε ουδέτερη πόλη 6-8/5/2016.
1) Στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών θα αγωνίζονται από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2016-2017 οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη του Ειδικού Τουρνουά Ανόδου.
2) Στη Β’ Εθνική Κατηγορία/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 10η και 11η θέση στον Α’ Ομιλο, την 11η και 12η θέση στον Β’ Ομιλο, την 12η και 13η θέση στον Γ’ Ομιλο.
3) Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η θέση στον Α’ Ομιλο, την 10η θέση στον Β’ Ομιλο, την 10η και 11η θέση στον Γ’ Ομιλο θα συμμετάσχουν σε Ειδικό Τουρνουά Παραμονής (τουρνουά ενός γύρου με βαθμολογία). Το Τουρνουά θα διεξαχθεί σε ουδέτερη πόλη 2224/4/2016.
4) Στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών 2016-2017 θα ανέλθουν: - οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση στους ομίλους Α’, Γ’ και Η’ της Β’ Εθνικής Κατηγορίας/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα (3 ομάδες) - από τους ομίλους Β’, Δ’, Ε’, ΣΤ’, Ζ’, Θ’ και Ι’ της Β’ Εθνικής Κατηγορίας/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα θα ανέλθουν συνολικά έξι (6) ομάδες ως εξής: οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση από τους 5 ομίλους που διεξήχθησαν με τις περισσότερες συμμετοχές από τους δύο ομίλους της Β’ Εθνικής Κατηγορίας/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα με τις λιγότερες συμμετοχές η νικήτρια ομάδα του αγώνα μπαράζ, ενώ σε περίπτωση που τις λιγότερες συμμετοχές είχαν περισσότεροι από δύο ομίλους, τότε απευθείας θα ανέλθουν λιγότερες ομάδες και οι υπόλοιπες θα συμμετάσχουν σε αγώνες μπαράζ.