Πέμπτη, 11 Ιούνιος 2020 15:32

MotoGP: Ματαιώθηκε το γκραν πρι της Ιταλίας

Γράφτηκε από τον

Μπορεί οι υπεύθυνοι του MotoGP να σχεδιάζουν την έναρξη της σεζόν για το 2020 μέσα στον Ιούλιο με δύο διαδοχικούς αγώνες στη Χερέθ της Ισπανίας (19 και 26/7), ωστόσο χθες έγινε γνωστό ότι το τροποποιημένο αγωνιστικό πρόγραμμα της χρονιάς δεν θα περιλαμβάνει το ιταλικό γκραν πρι.

Ο αγώνας στην πίστα του Μούτζελο δεν θα διεξαχθεί φέτος, ενώ ήταν αρχικά προγραμματισμένος για τις 31 Μαΐου. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ανακοινώθηκε η μετάθεσή του για μια νέα ημερομηνία, η οποία δεν προσδιορίστηκε, ωστόσο φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος αγώνας δεν... χωράει στα σχέδια των διοικούντων το MotoGP ενόψει της επανεκκίνησης της σεζόν. Μετά την εξέλιξη αυτή, η πίστα του Μούτζελο, η οποία φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα της για το MotoGP το 1976 και... μονιμοποιήθηκε στο καλαντάρι το 1991, θα μείνει το 2020 χωρίς γκραν πρι για πρώτη φορά σε ένα διάστημα σχεδόν 30 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ιταλικό γκραν πρι είναι ο τελευταίος αγώνας του MotoGP που δεν θα περιλαμβάνεται στο τροποποιημένο καλαντάρι του MotoGP, το αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Μαζί με αυτόν, το πρόγραμμα δεν θα περιλαμβάνει το γκραν πρι του Κατάρ, το οποίο θα «άνοιγε» τον Μάρτιο την αυλαία της φετινής σεζόν, καθώς και τους αγώνες σε Ολλανδία, Γερμανία, Φινλανδία, Βρετανία, Αυστραλία και Ιαπωνία.
Η ματαίωση του αγώνα στο Μούτζελο έρχεται εν μέσω της φημολογίας ότι η πίστα θα μπορούσε να φιλοξενήσει φέτος και δεύτερο γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, μετά από αυτό στη Μόντσα. Πάντως, το MotoGP αναμένεται ότι θα επισκεφθεί φέτος την Ιταλία για τουλάχιστον έναν αγώνα στην πίστα του Μιζάνο, όπου διεξάγεται το γκραν πρι του Σαν Μαρίνο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ