Σάββατο, 08 Μάιος 2021 12:01

Την Ανάβαση Τσακώνας διοργανώνει η ΑΛΑΚ

Γράφτηκε από τον
Την Ανάβαση Τσακώνας διοργανώνει η ΑΛΑΚ

Στη Μεσσηνία θα είναι στραμμένα αυτό το Σαββατοκύριακο, τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας, διοργανώνει τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, που δεν είναι άλλος από την Ανάβαση Τσακώνας.

Ενας αγώνας που συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι του πανελληνίου πρωταθλήματος και στον οποίο θα συμμετάσχουν κορυφαίοι οδηγοί από όλη την Ελλάδα. Η ΑΛΑΚ, που έχει την υποστήριξη των Δήμων Καλαμάτας, Οιχαλίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ευελπιστεί ότι η διοργάνωση θα γίνει θεσμός.
Στην εκκίνηση θα βρεθούν 52 πληρώματα. Σήμερα στις 9 το πρωί θα γίνει ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων και στη συνέχεια τα δοκιμαστικά (χρονομετρημένα σε κλειστό δρόμο), με τους οδηγούς να κάνουν τρία περάσματα στην ειδική διαδρομή των 5,2 χιλιομέτρων.
Ο κύριος αγώνας θα ξεκινήσει την Κυριακή μετά τις 10 το πρωί, ενώ οι απονομές θα γίνουν στις 4 μ.μ. στο Μελιγαλά.

Κλειστή η παλιά εθνική Τρίπολης - Καλαμάτας

Λόγω της Ανάβασης Τσακώνας, η παλιά εθνική οδός Τρίπολης Καλαμάτας (στις χιλιομετρικές θέσεις 57.000 .έως 57.700) θα είναι κλειστή σήμερα και αύριο με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα για σήμερα Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και την Κυριακή από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Η κυκλοφορία των οχημάτων για τα παραπάνω χρονικά διαστήματα θα γίνεται από τον νέο αυτοκινητόδρομο.