Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2022 11:01

Τράβηξαν τα βλέμματα οι μηχανές των “The Kings Riders Club” (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Μηχανοκίνητη… απόβαση στη Μεσσηνία έκαναν 83 μέλη του “The Kings Riders Club” μαζί με τους συνοδούς τους, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησής τους που για πρώτη φορά έγινε στην Καλαμάτα.

Συνολικά στη Μεσσηνία βρέθηκαν το περασμένο τριήμερο 150 άτομα από 13 χώρες και συγκεκριμένα από Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρο, Τουρκία, Σλοβακία, Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ολλανδία και Αυστρία. Η πολυπληθέστερη ομάδα ήταν αυτή των Ιταλών. Οι λάτρεις των εντυπωσιακών μηχανών επισκέφτηκαν την Παρασκευή το Ιερό Προσκύνημα της Ζωοδόχου Πηγής στη Σγράπα και την Πλατεία Νέστορος και αργότερα συνάντησαν στο δημαρχείο Πύλου – Νέστορος, τον δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα, ο οποίος μεταξύ άλλων τους είπε.
“Σας αποκαλώ “φίλους”, γιατί έτσι σας θεωρούμε πλέον, Φίλους της Μεσσηνίας και δη της περιοχής μας, της Πυλίας. Η επίσκεψή σας, δίνει μια χαρούμενη νότα στην καθημερινότητα της πόλης, σε μια περίοδο που όλοι το έχουμε πραγματικά ανάγκη, μπροστά σε ένα χειμώνα που φοβόμαστε πως θα είναι απαιτητικός”.

Επόμενος σταθμός το Σάββατο το πρωί ήταν η Ολυμπία όπου επισκέφτηκαν τους αρχαιολογικούς χώρους και έμειναν έκπληκτοι.
Ακολούθησε το Σάββατο το βράδυ η εκδήλωση του Δήμου Καλαμάτας στην προκυμαία του λιμανιού και τα… καλλιστεία (βραβεύτηκαν 3 μοτοσικλέτες;) με τους οικοδεσπότες να προσφέρουν τοπικά προϊόντα στους επισκέπτες, που ήταν κατενθουσιασμένοι. Την Κυριακή το πρωί τα μέλη του κλαμπ επισκέφτηκαν το Μουσείο της πόλης και το ιστορικό κέντρο και στάθμευσαν τις μηχανές τους για αρκετή ώρα στην κεντρική πλατεία προκειμένου το κοινό να τις θαυμάσει.
Να σημειωθεί ότι μέλος του κλαμπ είναι και ο γνωστός Καλαματιανός καρδιολόγος Χαράλαμπος Καρακύκλας, ο οποίος ήταν αυτός που πέτυχε να γίνει η ετήσια συνάντηση στη Μεσσηνία.
“Ηταν μια εκδήλωση στο πλαίσιο προβολής της περιοχής. Θέλουμε να προωθήσουμε τον τουρισμό. Και να κάνουμε πρεσβευτές όλες τους επισκέπτες.”, λέει στην “Ε” ο κ. Καρακύκλας που ελπίζει να ξαναγίνει τέτοια συνάντηση. Το ραντεβού για τη νέα χρονιά έχει δοθεί στην Κωνσταντινούπολη.