Σάββατο, 28 Νοέμβριος 2015 13:53

Ικανοποίηση στον Ευκλή για την νίκη της πρεμιέρας

Γράφτηκε από τον

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας μπάσκετ ο Ευκλής πέτυχε μια ιστορική νίκη με αντίπαλο τον Άτλα με 69 – 61.

Ήταν η πρώτη νίκη του στην Α’ Κατηγορία αφού η ομάδα από την ίδρυσή της μέχρι και πέρυσι έπαιζε στην Β’ κατηγορία.
Στις τάξεις της ομάδας λοιπόν υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση ενώ η διοίκηση με ανακοίνωση της αναφέρει:
«Την περσινή αγωνιστική χρονιά που ήταν και χρονιά ανόδου ο Ευκλής τερμάτισε πρώτος στον όμιλο του κάνοντας 10 νίκες και 2 ήττες σε 12 αγώνες με την τελευταία νίκη εκτός έδρας απέναντι στους Γαργαλιάνους να έχει τον χαρακτήρα «μπαράζ» αφού και η ομώνυμη ομάδα διεκδικούσε την άνοδο της στην Α’ κατηγορία.
Τα τελευταία δυο χρόνια η ανδρική ομάδα έχει ενισχυθεί με πεπειραμένους παίκτες από άλλα Σωματεία. Πέρυσι (2014-15) ήλθαν οι Αγγελόπουλος Αλέξης, Λιανός Τάκης  και Φλώρος Απόστολος μαζί με τους παλιούς Νίκο Κλάπα, Αντωνάκο Γιώργο, Αθανασόπουλο Γιώργο, Παντζαρίδη Άγγελο , Βλαχογιαννόπουλο Κώστα, Βεργινάδη Δημοσθένη  και άλλους κατάφεραν και ανέβασαν την ομάδα στην Α΄ κατηγορία.
Φέτος ο Ευκλής έχει ενισχυθεί με έμπειρους παίκτες όπως οι Αλέξης Γερμανός, Παναγιώτης Γιατράκος, Γεώργιος Μαθιόπουλος, Ξενοφώντας Φουρναράκος αλλά και νέους όπως οι Γκούμας Δημήτριος, Κόης Γιάννης, Κάλλας και Σωτηρόπουλος  με αποτέλεσμα η ομάδα να έχει ανέβει επίπεδο και να έχει δημιουργηθεί ένα σύνολο που μπορεί να προβληματίσει όλες τις ομάδες που θα την αντιμετωπίσουν.
Ο στόχος είναι καταρχήν η παραμονή και στη συνέχεια η καθιέρωση στην κατηγορία. Με ανάλογες εμφανίσεις όπως αυτή της πρεμιέρας η υπόθεση «παραμονή» μπορεί να επιτευχθεί πολύ γρήγορα έτσι ώστε  η ομάδα να απαλλαχθεί από το υπερβολικό άγχος και να παίξει καλό μπάσκετ στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Για όσους έχουν παρακολουθήσει από κοντά την ομάδα, η νίκη της πρεμιέρας δεν ήταν έκπληξη άλλα αναμενόμενο γεγονός. Ενδεικτικό είναι ότι στον εν λόγω αγώνα η διαφορά κυμάνθηκε μέχρι και 15 πόντους και παρόλη την πίεση που άσκησαν οι παίκτες του Ατλα στην μεταφορά της μπάλας αλλά και το σκληρό παιχνίδι που επιστράτευσαν πολλές φορές η διαφορά δεν έπεσε κάτω  από τους 8 πόντους.
Αρχιτέκτονας της νέας αυτής σελίδας είναι ο προπονητής Ηλίας Στακιάς που απολαμβάνει στην εμπιστοσύνη αλλά και την στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου τα μέλη του οποίου σχεδιάζουν τα επόμενα σταθερά  βήματα της ανάπτυξης του τμήματος μπάσκετ. Αυτά είναι η προσέλκυση μεγάλων χορηγών και η περαιτέρω ανάπτυξη των ακαδημιών που έχουν ξεκινήσει με επιτυχία  εδώ και κάποιους μήνες με συμμετοχή πολλών παιδιών της πόλης μας αλλά και την συμμετοχή των παιδικών ομάδων του Συλλόγου στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.