Τετάρτη, 11 Μάιος 2016 21:31

Η Καλαμάτα B.C. νίκησε 62-36 τους Δρομείς και είναι ένα βήμα πριν την άνοδο στην Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

Εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη πέτυχε σήμερα η Καλαμάτα B.C. στην Τέντα επί των Δρομέων Τρίπολης, στον πρώτο τελικό της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και έτσι βρίσκεται πλέον ένα μόλις βήμα πριν την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Γ' εθνική.


Η σειρά των τελικών είναι πλέον στο 2-1 για την Καλαμάτα (ξεκίνησε από 1-1 αφού μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου), που το Σάββατο στις 7 μ.μ. στην Τρίπολη θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει ξανά τους Δρομείς και να πανηγυρίσει τον τίτλο.
Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, ο τίτλος θα κριθεί την προσεχή Τετάρτη στην Τέντα.
Στο σημερινό ματς η ομάδα της Καλαμάτας δεν ξεκίνησε καλά. Βρέθηκε να χάνει με 6-13 ενώ η πρώτη περίοδος τελείωσε με 9-13. Στην συνέχεια ωστόσο οι Μεσσήνιοι βρήκαν επιθετικές λύσεις και σε συνδυασμό με την αστοχία των φιλοξενούμενων, πήραν γρήγορα προβάδισμα στο σκορ. Τελείωσαν μάλιστα με 32-19 το πρώτο ημίχρονο, έχοντας βάλει τις βάσεις για την νίκη.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι Δρομείς προσπάθησαν με άμυνα ζώνης να δυσκολέψουν την Καλαμάτα η οποία όμως είχε τα περιφερειακά σουτ με αποτέλεσμα να αυξήσει και άλλο την διαφορά και τελικά να φτάσει εύκολα σε μια πειστική νίκη. Η ομάδα της Τρίπολης μετά το πρώτο 10λεπτο είχε πολύ κακή παρουσία ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι δεν πέτυχε ούτε ένα τρίποντο. Το ματς παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 φίλαθλοι οι οποίοι ώθησαν τους παίκτες της Καλαματιανής ομάδας στην νίκη.

Χαλασμένος ο ηλεκτρονικός
πίνακας της Τέντας!

Μελανό σημείο του αγώνα ο χαλασμένος ηλεκτρονικός πίνακας του γηπέδου ο οποίος έσβηνε συνεχώς στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην γνωρίζει το σκορ! Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου έφτασε τεχνικός που διόρθωσε το πρόβλημα και ο πίνακας λειτούργησε κανονικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο χαλασμένος πίνακας ωστόσο είναι ένα γνωστό πρόβλημα στην Τέντα το τελευταίο διάστημα - το οποίο είναι γνωστό στην δημοτική αρχή - που θα έπρεπε να έχει λυθεί.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν 9-13, 32-19, 45-29, 62-36.
Διαιτητές ήταν οι Νάστος, Μαγκαφάς.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ B.C.: Κούτρης 6(2), Τσικούρης 15(2), Γιαννουκάκης 19, Γεωργανάς 5, Φωτάκης 2, Τριανταφυλλόπουλος 11(3), Σπηλιώτης 2, Γαρίνης, Κριμηλής 2, Γερμανός, Παθιάκης, Αντωνόπουλος.
ΔΡΟΜΕΙΣ: Μπαλής 6, Δελλής 15, Παπακώστας, Μπούρης, Κουτσούγερας 6, Καλούλι 3, Σωτηρόπουλος 3, Μαρκόπουλος 3, Μικέλης.