Πέμπτη, 22 Σεπτέμβριος 2016 20:30

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Με στόχο τον τίτλο ξεκίνησε η Καλαμάτα '80

Γράφτηκε από τον

Οι παίκτες της Καλαμάτας '80 έχουν μπει σταδιακά στο γήπεδο από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου και σήμερα πραγματοποιήθηκε στην Τέντα η επίσημη πρώτη της ομάδας.


Παρών όλα τα νέα αποκτήματα και οι παλιοί παίκτες, ο προπονητής Αλέξης Κορογώνας, ο τεχνικός διευθυντής Δημήτρης Αβδάλας αλλά και οι Ντίνος Κουμανάκος, Βασίλης Κοσμόπουλος από την διοικούσα επιτροπή.
Όλοι μίλησαν για μια πρωταγωνιστική πορεία στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και δεν έκρυψαν ότι η κατάκτηση του τίτλου και η άνοδος στην Γ' εθνική είναι στις φιλοδοξίες τους.
Ο Αλέξης Κορογώνας σημείωσε: "Βασικός στόχος μας όπως κάθε χρόνο είναι να πρωταγωνιστήσουμε και να κάνουμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, παίζοντας παράλληλα καλό μπάσκετ. Είναι νωρίς να μιλήσω για τον ακριβή στόχο στο πρωτάθλημα που είναι μεγάλο και πρέπει να έχεις διάρκεια για να πετύχεις", τόνισε ο ικανός τεχνικός που εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για το θετικό ξεκίνημα των ακαδημιών του συλλόγου ενώ σημείωσε πως λογικά δεν θα γίνει άλλη μεταγραφή στην ανδρική ομάδα.
Ο Ντίνος Κουμανάκος ευχήθηκε καλή σεζόν για όλες τις ομάδες και τόνισε: "Πιστεύω ότι προσπαθήσαμε να κάνουμε μια όσο το δυνατό καλύτερη ομάδα για να φέρουμε τα αποτελέσματα που επιδιώκουμε. Θέλουμε μια πρωταγωινστική πορεία και μας ενδιαφέρει η άνοδος" κατέληξε.
Ο Βασίλης Κοσμόπουλος από την πλευρά του επισήμανε ότι η ομάδα κλείνει 36 χρόνια ζωής ακολουθώντας τα βήματα του ΝΟΚ και του Ποσειδώνα ενώ ευχήθηκε καλή πορεία και στην Καλαμάτα B.C. στην Γ' εθνική.
Από πλευράς παικτών ο Νίκος Φραγγέας τόνισε: "Ενισχύθηκε σημαντικά η ομάδα και πάμε για ψηλά. Ο Σπαρτιατικός θα είναι δυνατός αντίπαλος ενώ υπάρχουν και άλλες δυνατές ομάδες και τίποτα δεν θα είναι εύκολο".
Ο Γιώργος Μαθιόπουλος σημείωσε: "Διαθέτουμε ένα ανταγωνιστικό ρόστερ με έμπειρους παίκτες αλλά και νέα παιδιά. Τη λέξη φαβορί είναι δύσκολο να την διαχειριστείς πιστεύω όμως ότι θα πάμε καλά. Περιμένω ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και την ομάδα μου να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι".
Ο Γιάννης Βούλγαρης από την πλευρά του τόνισε: "Μετά την περσινή 3η θέση έγιναν 4-5 καλές προσθήκες. Στόχος της ομάδας είναι πάντα το πρωτάθλημα, ανεξάρτητα με το υλικό που έχει. Έχουμε ξεκινήσει σωστά την προετοιμασία και πιστεύω ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουμε τον τίτλο. Είμαστε φαβορί μαζί με τον Σπαρτιατικό. Θα είναι σημαντικό να είμαστε πρώτοι στην κανονική περίοδο για να έχουμε στην συνέχεια το πλεονέκτημα έδρας".
Το ρόστερ της Καλαμάτας '80 απαρτίζουν οι παλιοί Νίκος Φραγγέας, Κώστας Κοντόπουλος, Γιάννης Μαυροειδής, Δημήτρης Μέντης, Δημήτρης Βουγιούκος, Παναγιώτης Μελάς, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, Παναγιώτης Κατσαρέας, Σταύρος Καρούτας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Γιώργος Γεωργουλάκος, Μανώλης Γκιουρτζίδης και οι νέοι Γιάννης Βούλγαρης, Γιώργος Μαθιόπουλος, Παναγιώτης Αρβανίτης, Γιάννης Λίκος, Γιώργος Καραγιαννίδης, Βασίλης   Φωτεινάκης.