Σάββατο, 22 Ιούλιος 2017 18:17

Με 17 ομάδες το πρωτάθλημα μπάσκετ των εφήβων

Γράφτηκε από τον

 

Με την συμμετοχή 17 ομάδων θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα μπάσκετ των εφήβων την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Αναλυτικά θα συμμετέχουν οι ομάδες ΑΕ Σπάρτης, Καλαμάτα '80, ΑΠΟΕΛ, Πήγασος, Ακάδημος, Άρης Σκάλας, Λακωνικός Κρόνος, Απόλλωνας Τρίπολης, Δίων Κυπαρισσίας, ΓΣ Γαργαλιάνων, ΓΣ Μεσσήνης, Πελασγός, ΣΔΥ Τρίπολης, Αρκαδικός, Σ.Κ. Καλαμάτα, Ευκλής και Φιλαθλητικός.

Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε για το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου ενώ η κλήρωση των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 12 μ. στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Το πρωτάθλημα θα γίνει σε δύο φάσεις.

Στην α' φάση οι ομάδες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους ως εξής:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Καλαμάτα '80, Πήγασος, Ακάδημος, ΓΣ Μεσσήνης, Ευκλής, Σ.Κ. Καλαμάτα.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Απόλλωνας Τρίπολης, Δίων Κυπαρισσίας, ΓΣ Γαργαλιάνων, Πελασγός, ΣΔΥ Τρίπολης, Αρκαδικός.

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ  ΛΑΚΩΝΙΑΣ: ΑΕ Σπάρτης, ΑΠΕΟΛ. Άρης Σκάλας, Λακωνικός Κρόνος, Φιλαθλητικός.

Τα σωματεία που μετέχουν σε αυτή, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους).

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η πρώτη θέση της τελικής βαθμολογίας των τριών ομίλων της Α΄ φάσης, θα συναντηθούν μεταξύ τους σε αγώνες κατάταξης (β' φάση) για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Οι αγώνες κατάταξης και η έδρα αυτών θα καθοριστούν μετά από κλήρωση, την ημέρα που θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος.

Η πρώτη ομάδα της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.Ο.Κ.

Οι αγώνες του Πρωταθλήματος θα διεξάγονται κατά βάση κάθε Σάββατο ή Κυριακή ή και άλλη μέρα εφ’ όσον παραστεί ανάγκη, για την έγκαιρη περάτωση του Πρωταθλήματος.

Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών Ανδρών, πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σ΄ ένα από τα Πρωταθλήματα Παίδων ή Εφήβων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Ανδρών που συμμετέχουν.

Στο Πρωτάθλημα εφήβων δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν τα έτη 2000, 2001 και τέσσερις αθλητές που γεννήθηκαν το 2002 και νεότεροι.

Οι παίδες αθλητές που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Εφήβων, δεν μπορούν να συμμετέχουν την ίδια ημέρα των αγώνων, στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα Παίδων.

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ