Κυριακή, 15 Οκτώβριος 2017 12:22

Πρεμιέρα στο Ναύπλιο για την Καλαμάτα ‘80

Γράφτηκε από τον

 

Τζάμπολ έχουμε σήμερα Κυριακή στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Γ’ εθνικής με την εκπρόσωπο της Μεσσηνίας Καλαμάτα ‘80 να φιλοξενείται στο Ναύπλιο από τον τοπικό Οίακα.

Η Μεσσηνιακή ομάδα επιστρέφει φέτος μετά από δύο χρόνια στην Γ’ εθνική και ξεκινά το πρωτάθλημα με πρωταρχικό στόχο την παραμονή.

Η πρεμιέρα πάντως αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη μιας και η Καλαμάτα ‘80 θα φιλοξενηθεί από ένα ιδιαίτερα ενισχυμένο αντίπαλο που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα.

Μάλιστα στον πάγκο της ομάδα του Ναυπλίου βρίσκεται ο γνωστός μας από το πέρασμα του από τον ΓΣ Μεσσήνης και τον Ακάδημο Παύλος Νώντας, ενώ το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα είναι ο Μιχάλης Πελεκάνος, γνωστός διεθνής παίκτης που έπαιξε για χρόνια με την φανέλα και του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Η Καλαμάτα ‘80 από την πλευρά της θα πάει στο Ναύπλιο χωρίς απουσίες για μια καλή εμφάνιση και παράλληλα να διεκδικήσει τις πιθανότητες νίκης που της αναλογούν.

Το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των Μεσσήνιων θα είναι την δεύτερη αγωνιστική, στις 22 Οκτωβρίου με αντίπαλο τον ΑΣ Ολυμπιάδα Ασσου Λεχαίου.

Θυμίζουμε πως η Καλαμάτα ‘80 συμμετέχει στον 1ο όμιλο της Γ’ εθνικής, μαζί με 13 ακόμα ομάδες. Το πρωτάθλημα γίνεται σε 4 ομίλους, όπου οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο ανεβαίνουν στη Γ’ εθνική. Οσον αφορά τον υποβιβασμό από τον 1ο όμιλο και τον 2ο θα υποβιβαστούν συνολικά 9 ομάδες, τέσσερις από κάθε όμιλο και ο ηττημένος από τον αγώνα κατάταξης μεταξύ των ομάδων που θα πάρουν την 10η θέση στους δύο ομίλους.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας έχει ως εξής:

1η αγωνιστική – Κυριακή 15/10/2017

Οίαξ ΑΟ Ναυπλίου - Καλαμάτα ‘80

(Μαραμής, Σκαλτσής, Τρίγκα)

ΕΣΚΔ Ν. Ιωνίας - ΑΟ Γλαύκος

(Ντάνος, Ροδίτης, Παπαδόπουλος)

ΕΑ Πατρών – ΚΑΠ

(Ρίζος, Τσιμπούρης, Κωστής)

ΑΓΣ Κεραυνός Αιγίου - ΑΟ Ακράτας

Χρηστίδης, Πακειμή, Θεοδοσόπουλος)

ΓΣ Απόλλων Σμύρνης - Εσπερος ΑΟΠΑ

Φακαρος, Μαγκαφάς, Ευστρατίου)

ΑΟ Αχαγιά 82 - ΚΑΟ Μελισσιών

(Κοτσίμπος, Χουγιάζος, Μάρκου)

Ολυμπιάδα Ασσου Λεχαίου. - ΑΟ Ενωση Ιλίου

(Λεκατσάς, Καββαδάς, Ζάρκος)

- Ολα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ.