Τετάρτη, 18 Οκτώβριος 2017 16:28

Τίτλο θέλει η Καλαμάτα B.C., υψηλές βλέψεις ο Σύλλογος Δρομέων

Γράφτηκε από τον

Για 4η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ η συνέντευξη Τύπου των προπονητών της Α’ κατηγορίας μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος το προσεχές Σάββατο.

Η φετινή εκδήλωση φιλοξενήθηκε στη Σπάρτη και συγκεκριμένα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, ενώ τις προηγούμενες σεζόν είχε γίνει σε Καλαμάτα (2 φορές) και Τρίπολη. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γνωστός προπονητής Αργύρης Πεδουλάκης που βραβεύτηκε για την προσφορά του, ενώ την εκδήλωση συντόνισε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Μιχάλης Βακαλόπουλος. Συνολικά μίλησαν 10 προπονητές, μιας και απουσίαζαν ο Μιχάλης Μπακογιάννης του Γ.Σ. Μεσσήνης και ο Αντώνης Παυλής του Ατλαντα. Ο προπονητής της Καλαμάτας B.C. Αντώνης Κούτρης ήταν ο μόνος που μίλησε ξεκάθαρα για πρωτάθλημα, ενώ ο Μιχάλης Μπαλλής από το Σύλλογο Δρομέων είπε ότι η ομάδα του έχει υψηλές βλέψεις. Να σημειωθεί πάντως ότι και ο Γ.Σ. Μεσσήνης θα στοχεύσει τη νέα σεζόν στην κατάκτηση του τίτλου.

Οι δηλώσεις των προπονητών εν όψει της πρεμιέρας 

Αναλυτικά οι δηλώσεις των προπονητών με τη σειρά που μίλησαν έχουν ως εξής:

Μιχάλης Βερβαινιώτης (Σπαρτιατικός)

“Εχουμε πολλές αλλαγές στο έμψυχο υλικό σε σχέση με την περσινή σεζόν και θα προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο. Καλή σεζόν σε όλους”.

Χρήστος Γεννιάς (Απόλλωνας Τρίπολης)

“Μπαίνουμε στον 3ο χρόνο της ζωής μας στην μεγάλη τοπική κατηγορία και βασικός στόχος και φέτος είναι η παραμονή. Θα στηριχθούμε για μια ακόμα χρονιά στα νέα παιδιά”.

Σωτήρης Δημητρόπουλος (Θουρία)

“Είμαστε μια νέα ομάδα και θα διεκδικήσουμε την παραμονή στην κατηγορία. Εύχομαι καλή χρονιά, χωρίς τραυματισμούς”.

Αντώνης Κούτρης (Kαλαμάτα B.C)

“Θέλουμε να επιστρέψουμε στη Γ’ εθνική. Εχουμε κάποιες αλλαγές σε σχέση με το περσινό ρόστερ, αλλά μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να πετύχουμε το στόχο μας”.

Ηλας Μπαλλής (Σύλλογος Δρομέων)

“Θέλουμε να έχουμε μια καλή σε όλα τα επίπεδα αγωνιστική χρονιά, Φέτος έχουμε βλέψεις για πολύ ψηλά”.

Παντελής Μπεμπέτσος (Α.Ε. Σπάρτης)

“Και φέτος θα στηριχθούμε κατά βάση στα δικά μας παιδιά, με στόχο να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια. Θέλουμε την παραμονή”.

Θανάσης Σκιαδάς (Λακωνικός Κρόνος)

“Είμαστε σχετικά μια νέα ομάδα, αφού ιδρυθήκαμε το 2011. Επιστρέψαμε μετά από 2 χρόνια στη μεγάλη τοπική κατηγορία και πιστεύω να καταφέρουμε να καθιερωθούμε σε αυτή”.

Ηλίας Στακιάς (Ευκλής)

“Δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές στο έμψυχο υλικό. Μπαίνουμε στον 3ο χρόνο της παρουσίας μας στην Α’ κατηγορία και θέλουμε να είμαστε και την επόμενη χρονιά”.

Αργύρης Τσώνης (Πολύβιος Μεγαλόπολης)

“Θα προσπαθήσουμε ως νεοφώτιστοι για το καλύτερο. Είμαστε μια νέα ομάδα και θα διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει σε όλα τα παιχνίδια. Εύχομαι να δούμε καλό θέαμα”

Γιώργος Τσατσουλής (Πελασγός Μεγαλόπολης)

“Εύχομαι να παρακολουθήσουμε όμορφο θέαμα. Να έχουμε καλή χρονιά όλοι μας και πιστεύω ότι θα είμαστε στις ομάδες που θα μείνουν στις μεγάλες τοπική κατηγορία”.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου ακολούθησαν οι βραβεύσεις. Συγκεκριμένα, όπως αναφέραμε και χθες, η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ τίμησε εκτός από τον Αργύρη Πεδουλάκη, τον παλιό διεθνή διαιτητή ποδοσφαίρου Σπύρο Παπαδάκο, τον καθηγητή φυσικής αγωγής Γιάννη Σταυρόπουλο και τους προπονητές μπάσκετ Παντελή Μπεμπέτσο, Θύμιο Παπαδολιά, Τάσο Δαμιανό και Στέφανο Χίο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Αραχωβίτης, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σπύρος Παυλάκος και ο Αργύρης Πεδουλάκης, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής.

Σεμινάριο στην Καλαμάτα με Κορομηλά

Η εκδήλωση στη Σπάρτη έκλεισε με ενημέρωση των προπονητών για τις αλλαγές στους κανονισμούς, την οποία έκαναν ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου διαιτητών Αντώνης Αναστόπουλος και ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου Λάμπρος Νάστος. Μάλιστα έγινε γνωστό ότι το Νοέμβριο (δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η ημερομηνία) θα γίνει στην Καλαμάτα σεμινάριο για τους νέους κανονισμούς, από τον παλιό διεθνή διαιτητή και μέλος της ΚΕΔ Κώστα Κορομηλά.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στην Α’ κατηγορία μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έχει ως εξής:

Σάββατο 21 Οκτωβρίου

ΑΕ Σπάρτης - ΣΔΥ Τρίπολης

ΚΔΓ Σπάρτης, 6 μ.μ.

Σπαρτιατικός - Απόλλωνας Τρίπολης

ΚΔΓ Σπάρτης, 8 μ.μ.

Πολύβιος - ΓΣ Μεσσήνης

ΔΣ Μεγαλόπολης, 6 μ.μ.

Πελασγός - Λακωνικός Κρόνος

ΔΣ Μεγαλόπολης, 8 μ.μ.

ΑΟ Θουρίας – Ευκλής

Τέντα, 8 μ.μ.

 

Κυριακή 22 Οκτωβρίου


Ατλας - Καλαμάτα B.C.

Τέντα, 8 μ.μ.