Παρασκευή, 12 Οκτώβριος 2018 18:40

Σε ρυθμούς Γ’ εθνικής η Καλαμάτα B.C. (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Μία και σήμερα έμεινε για να ξεκινήσει το νέο ταξίδι της Καλαμάτας Β.C. στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής μπάσκετ.

Η μεσσηνιακή ομάδα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή στις 5 μ.μ. στην Τέντα με αντίπαλο την ισχυρή Μεγαρίδα, η οποία φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον πρώτο όμιλο και είναι το φαβορί για το ροζ φύλλο αγώνα. Η Καλαμάτα B.C θα προσπαθήσει όμως, να διαψεύσει τα προγνωστικά και ευελπιστεί σε αυτή την προσπάθεια να έχει στο πλευρό της και τον φίλαθλο κόσμο.

Λίγες μέρες πριν από το πρώτο τζάμπολ, ο προπονητής Αντώνης Κούτρης και οχτώ από τους μπασκετμπολίστες της ομάδας, μίλησαν χθες στα ΜΜΕ για τη νέα σεζόν που ξεκινά. Ο στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή και γι’ αυτό η Καλαμάτα B.C ενισχύθηκε το καλοκαίρι με τους Αντώνη Γκοντόπουλο, Γιώργο Μπάκα Κώστα Κοντόπουλο, Αλέξανδρο Πέζο, Δημήτρη Καλογερόπουλο και Νίκο Τζιλιάνο.

Τι λένε οι πρωταγωνιστές πριν από το πρώτο τζάμπολ

Ο Αντώνης Κούτρης σημείωσε αρχικά ότι: “H ομάδα δεν είναι έτοιμη γιατί είχε ως γνωστόν πολλές απουσίες και τα παιδιά δεν έχουν βρει ρυθμό. Ο Κουτίβας απουσιάζει λόγω ενός προσωπικού προβλήματος και ο Λεωνίδας Κούτρης είναι άρρωστος”.

Ο προπονητής της μεσσηνιακής ομάδας αισιοδοξεί πάντως ότι η Καλαμάτα B.C. μπορεί να μείνει στην κατηγορία. “Υπάρχουν πολύ δυνατοί αντίπαλοι και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, θα έλεγα Β’ εθνικής και Α2. Δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες. Θέλει πολύ προσοχή, ηρεμία και ψυχραιμία στα καλά και στα κακά σερί. Χρειαζόμαστε 10-12 με νίκες για να μείνουμε και πιστεύω ότι είναι εφικτό να τις πετύχουμε”.

Ο Αντώνης Γκοντόπουλος, ο οποίος είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες όχι μόνο της καλαματιανής ομάδας, αλλά όλης της κατηγορίας , δήλωσε ότι κατηφόρισε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα γιατί “Μετά από μια επαφή που είχα το καλοκαίρι με τη διοίκηση κατάλαβα ότι γίνεται οργανωμένη προσπάθεια. Με κέρδισε η αγάπη που έχουν για το μπάσκετ”. Οσο για το νέο πρωτάθλημα είπε: “Η ομάδα είναι νεοφώτιστη, αλλά υπάρχουν έμπειρα παιδιά. Πιστεύω ότι με σωστή δουλειά και καλό μπάσκετ μπορούμε την παραμονή”.

Ο Γιώργος Μπάκας, που επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια, είναι επίσης ένας παίκτης από τον οποίο περιμένουν πολλά στην Καλαμάτα B.C.

“Να ευχηθώ να έχουμε μια καλή χρονιά χωρίς άλλους τραυματισμούς. Παίζουμε στην πρεμιέρα με με μια ομάδα με διαφορετικούς στόχους. Και αυτό είναι θετικό γιατί μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη. Το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Θέλουμε να παίξουμε ωραίο μπάσκετ και να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο”.

Ο Γιώργος Γιαννουκάκης, ο οποίος λόγω τραυματισμού θα χάσει την πρεμιέρα, ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου. “Θέλουμε να μας στηρίξει τόσο την Κυριακή, όσο και σε όλη τη σεζόν. Πλέον είμαστε πιο έμπειροι και έχουμε μάθει από την πρώτη χρονιά στη Γ’ εθνική. Μπορούμε να πετύχουμε την παραμονή, αρκεί να έχουμε υγεία”.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε “Δύσκολο τον όμιλο, αλλά μας δίνει κίνητρο για να πάμε καλά. Ο στόχος είναι η παραμονή. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς, αλλά περιμένουμε να γυρίσουν όλα τα παιδιά για να είμαστε έτοιμοι”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μιχάλης Μιχόπουλος. “Είχαμε τραυματισμούς στην προετοιμασία, αλλά πιστεύω ότι θα τους ξεπεράσουμε. Είναι δύσκολη η παραμονή, αλλά μπορούμε να την πετύχουμε”. Για το Γιώργο Μαθιόπουλο το ζητούμενο ενόψει της νέας σεζόν είναι: “Να είμαστε ανταγωνιστικοί. Βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε εκπλήξεις και να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα έρθουν καταξιωμένα ονόματα και μεγάλοι αθλητές στην Τέντα, όπως οι Φώτσης και Γκαγκαλούδης Θα είναι μια γιορτή”.

Ο Αλέξανδρος Πέζος πιστεύει ότι “Παρά τις πολλές ατυχίες θα είμαστε έτοιμοι. Είναι δύσκολο πρωτάθλημα, αλλά ευελπιστώ να τα καταφέρουμε”. Τέλος ο Δημήτρης Καλογερόπουλος τόνισε ότι: “Θα δώσουμε την Κυριακή το 100% σ’ ένα δύσκολο ματς. Η Μεγαρίδα έχει υψηλούς στόχους, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να μείνουμε στη Γ’ εθνική”.