Τετάρτη, 15 Ιανουάριος 2014 22:47

«Μείναμε ζωντανοί για την παραμονή», λέει ο Δημήτρης Αβδάλας μετά την νίκη της Καλαμάτας '80 στο ντέρμπι με τον ΓΣ Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον
«Μείναμε ζωντανοί για την παραμονή», λέει ο Δημήτρης Αβδάλας μετά την νίκη της Καλαμάτας '80 στο ντέρμπι με τον ΓΣ Μεσσήνης

Το Μεσσηνιακό ντέρμπι της Γ' εθνικής ανάμεσα στην Καλαμάτα '80 και τον ΓΣ Μεσσήνης βρήκε νικήτρια την ομάδα της Καλαμάτας, η οποία έκανε έτσι ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία.


Την αναμέτρηση παρακολούθησε πλήθος κόσμου καθώς η εξέδρα της Τέντας γέμισε για πρώτη φορά φέτος από φίλους και των δύο ομάδων.
Ο τεχνικός των νικητών Δημήτρης Αβδάλας θεωρεί πως τελικά η ομάδα του πήρε δίκαια τους δύο βαθμούς και εξηγεί: «Στο ξεκίνημα του αγώνα δεν είχαμε την ηρεμία που έπρεπε και εκβιάσαμε πράγματα. Στην συνέχεια όμως ηρεμήσαμε, γυρίσαμε την άμυνα μας σε ζώνη και θεωρώ πως δεν απειληθήκαμε. Είχαμε περισσότερες λύσεις από την ομάδα της Μεσσήνης και αυτό φάνηκε τελικά στο γήπεδο».
Οι ιδιαιτερότητες σε ένα τοπικό ντέρμπι υπάρχουν πάντα και ο Αβδάλας σημειώνει πως το γνώριζε καλά πριν γίνει το τζάμπολ. «Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις το ιδιαίτερο κλίμα ενός τοπικού ντέρμπι, το οποίο παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον για τον κόσμο. Δεν ήθελα να επηρεαστούν οι παίκτες ψυχολογικά και για αυτό τους είπαμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν τον αγώνα όπως ακριβώς τους υπόλοιπους Με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά, στην συνέχεια η ομάδα ανταπεξήλθε. Το ευχάριστο ήταν πως το ματς έγινε σε πολύ καλό κλίμα και παρουσία πολλών φιλάθλων που γέμισαν μετά από χρόνια την Τέντα».
Όσον αφορά την σημασία της Κυριακάτικης επικράτησης, ο τεχνικός της Καλαμάτας '80 τονίζει: «Μας κρατά ζωντανούς για την παραμονή. Είμαστε ακριβώς στη ζώνη, όπου ισοβαθμούμε με την Ζάκυνθο και έχουμε ένα θεωρητικά πιο εύκολο δεύτερο γύρο», σημείωσε ο Δημήτρης Αβδάλας που αναφέρθηκε και στο θέμα των τραυματισμών που ταλανίζουν την ομάδα.
«Πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία των παικτών που είναι τραυματίες και το πόσο γρήγορα θα ενταχθούν στην ομάδα. Πρέπει να πω εδώ ότι η διαφορά της Καλαμάτας '80 από τις υπόλοιπες είναι ότι αποτελείται σε ποσοστό 70% περίπου δικά της παιδιά. Έτσι ακόμη και όταν έχουμε απουσίες, το θετικό είναι ότι παίρνουν περισσότερο χρόνο τα δικά μας παιδιά»…

Αρκετά τα προβλήματα…

Αγωνιστικά, ο τραυματίας Λυκούδης θα επιστρέψει στη δράση σε περίπου ένα μήνα ενώ ο Τσικούρης είναι σχεδόν έτοιμος. Την Κυριακή ήταν στην 12άδα χωρίς να πάρει χρόνο συμμετοχής, κάτι που αναμένεται να γίνει στον δύσκολο εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τον πρωτοπόρο Προμηθέα. Στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας βρίσκεται και ο Αναγνωστόπουλος ενώ ο Τσιγαρίδης ένιωθε κάποιες ενοχλήσεις και χθες το απόγευμα επρόκειτο να κάνει μαγνητική για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Επικίνδυνη η Τέντα…

Ενα θέμα που προβληματίζει τους ανθρώπους της Καλαμάτας '80 (και όλων βέβαια των ομάδων που χρησιμοποιούν το γήπεδο για προπονήσεις) είναι πως το γήπεδο έχει νερά σε αρκετά σημεία, λόγω της υγρασίας. Και αυτό γιατί η Τέντα δεν θερμαίνεται όσο θα έπρεπε (για οικονομικούς λόγους φυσικά) με αποτέλεσμα η υγρασία να είναι επικίνδυνη για τους παίκτες που προπονούνται. Στο παρελθόν άλλωστε έχουν υπάρξει τραυματισμοί για αυτό το λόγο. Αυτό που περιμένουν οι άνθρωποι του μπάσκετ είναι να γίνει μια προσπάθεια να… ζεσταθεί η Τέντα για ένα περίπου μήνα ακόμη (μέχρι να φύγουν τα… κρύα δηλαδή) ώστε να προπονούνται οι ομάδες υπό καλύτερες και κυρίως πιο ασφαλείς συνθήκες…