Παρασκευή, 07 Μάρτιος 2014 02:07

Εμπλεξε ασχημα ο Ολυμπιακός, μετά τη νέα ήττα από την Αρμάνι...

Γράφτηκε από τον

Η τρίτη σερί ήττα είναι γεγονός για τον Ολυμπιακό, που πλέον... μπλέκει σε περιπέτειες! Οι Πειραιώτες έχασαν με 86-88 από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ το βράδυ της Πέμπτης (6/3), με αποτέλεσμα ουσιαστικά να λένε... αντίο στην κατάκτηση μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων του ομίλου.

 

Παράλληλα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπαίνει σε μπελάδες ακόμα και για την πρόκριση στην επόμενη φάση, την ώρα που κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τον Βασίλη Σπανούλη, η απουσία του οποίου ήταν εμφανής και απέναντι στους Ιταλούς, ενώ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο γόνατο.

 

Και όλα αυτά; Ενώ ο Ε' όμιλος έχει πάρει πραγματικά... φωτιά! Εννοείται πως τα παιχνίδια που ακολουθούν στο Top 16 της Ευρωλίγκας είναι τελικοί για τον Ολυμπιακό, αρχής γενομένης από το ματς της επόμενης εβδομάδας στη Βαρκέλωνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα (Παρασκευή 14/3, 22.00).

 

Η αλήθεια, πάντως, είναι πως ο Ολυμπιακός, μην έχοντας στη διάθεσή του τον αρχηγό και ηγέτη του Σπανούλη, είχε να τα βάλει με μια εξαιρετική ομάδα όπως είναι η Μιλάνο, η οποία ίσως μαζί με τη Ρεάλ είναι οι πιο φορμαρισμένες της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Αυτό φάνηκε και στο... δυνατό ξεκίνημα που έκαναν οι Πειραιώτες, με τους Ιταλούς να αντιδρούν άμεσα, να φέρνουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και από εκεί και πέρα να αποκτούν τον έλεγχο βρίσκοντας ρυθμό.

 

Μάλιστα, το έργο τους ήταν ακόμα πιο δύσκολο αφού, εκτός από τον Ολυμπιακό, είχαν να αντιμετωπίσουν και την καυτή έδρα του ΣΕΦ, με τους φίλους των Πειραιωτών να δημιουργούν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

 

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αυτός που έκανε τη μεγάλη ζημιά ήταν ο Λάνγκφορντ, που σταμάτησε στους 20 πόντους, ενώ από πλευράς Ιταλών μεγάλο παιχνίδι έκανε τόσο ο Λαουάλ με 13 πόντους (8 ριμπάουντ) όσο και ο Χάκετ (9 π.). Όσο για τον Ολυμπιακό, το πάλεψαν ο Περπέρογλου (22 πόντους) μαζί με τον... υπαρχηγό Πρίντεζη (16 π.), χωρίς αποτέλεσμα ωστόσο.

 

Τα δεκάλεπτα: 29-23, 47-50, 63-65, 86-88

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Σερμαντίνι 9, Ντάνστον 11, Περπέρογλου 22 (2), Σλούκας 13 (1), Κόλινς, Πρίντεζης 16 (9 ριμπ.), Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 7 (1).

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Μπάνκι): Τζεντίλε, Τσερέλα 3, Μέλι 2, Χάκετ 9 (2), Κανγκούρ 7 (1), Λάνγκφορντ 20 (3), Σάμιουελς 9, Ουάλας 8, Λαουάλ 13 (8 ριμπ.), Μος 6 (2), Τζέρελς 11 (3).