Τετάρτη, 29 Ιούλιος 2020 10:58

ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Πρεμιέρα απόψε με Παναθηναϊκό για την Καλαμάτα ‘80

Γράφτηκε από τον

Μπροστά σε μια ακόμη μεγάλη πρόκληση βρίσκονται από σήμερα οι κορασίδες στο τμήμα μπάσκετ της Καλαμάτας ‘80...

Τα κορίτσια της καλαματιανής ομάδας θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος μπάσκετ που ξεκινά σήμερα Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Αυγούστου. Το εν λόγω πρωτάθλημα θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο κλειστό του Μετς, με την Καλαμάτα ‘80 να δίνει πέντε αγώνες σε πέντε ημέρες!
Η Καλαμάτα ‘80 λοιπόν βρίσκεται στις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και θα προσπαθήσει για το κάτι παραπάνω, μια αποστολή που μόνο εύκολη δεν είναι μιας και το επίπεδο στην τελική φάση είναι ιδιαίτερο υψηλό και οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος δυνατές.
Εκτός από την Καλαμάτα ‘80 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν ο Παναθηναϊκός, ο Ηρόδοτος, η Καβάλα, ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου και ο Αρης.
Φαβορί της διοργάνωσης θεωρείται ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου, που είναι η πρώην ομάδα του προπονητή της Καλαμάτας ‘80 Θανάση Γεωργίου.
Η ομάδα του Αγίου Δημητρίου έχει κατακτήσει τα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα στις κορασίδες και έχει εκ νέου τον πρώτο λόγο. Παραδοσιακά δυνατές ομάδες διαθέτουν και ο Παναθηναϊκός, με τον Αρη.
Η ομάδα του Θανάση Γεωργίου μπαίνει κατευθείαν στα δύσκολα, μιας και η πρεμιέρας της είναι απόψε (9 μ.μ.) με τον ισχυρό Παναθηναϊκό.
Η Καλαμάτα ‘80 είναι ασφαλώς το αουτσάιντερ της αναμέτρησης, όμως θα τα δώσει όλα δίχως άγχος για τη νίκη, που αν έρθει θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα για μια μεγάλη διάκριση!
Το ρόστερ της καλαματιανής ομάδας αποτελείεται από τις εξής μπασκετμπολίστριες:
Μαρισόφι Ευτυχιάκου, Μαρία Χρυσανθακοπούλου, Αλεξάνδρα Κυριακοπούλου, Αννα Σερεμετάκη, Ζωή Παναγιωτοπούλου, Θεοδώρα Σούμπλη, Αντωνία Σταυροπούλου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Τρισεύγενη Φραγγέα και Χριστίνα Χρονοπούλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

Τετάρτη 29 Ιουλίου
Κρόνος Αγίου Δημητρίου – Ηρόδοτος (3 μ.μ.)
Καβάλα – Αρης (6 μ.μ.)
Καλαμάτα ‘80 – Παναθηναϊκός (9 μ.μ.)

Πέμπτη 30 Ιουλίου
Παναθηναϊκός – Καβάλα (3 μ.μ.)
Αρης – Κρόνος Αγίου Δημητρίου (6 μ.μ.)
Ηρόδοτος – Καλαμάτα ‘80 (9 μ.μ.)

Παρασκευή 31 Ιουλίου
Κρόνος Αγίου Δημητρίου – Παναθηναϊκός (2 μ.μ.)
Καβάλα – Καλαμάτα ‘80 (5 μ.μ.)
Ηρόδοτος – Αρης (8 μ.μ.)

Σάββατο 1 Αυγούστου
Καβάλα – Ηρόδοτος (1 μ.μ.)
Καλαμάτα ‘80 – Κρόνος Αγίου Δημητρίου (4 μ.μ.)
Παναθηναϊκός – Αρης (7 μ.μ.)

Κυριακή 2 Αυγούστου
Κρόνος Αγίου Δημητρίου – Καβάλα (10 π.μ.)
Αρης – Καλαμάτα ‘80 (1 μ.μ.)
Ηρόδοτος – Παναθηναϊκός (4 μ.μ.).