Κυριακή, 01 Ιούνιος 2014 22:57

Ο Παναθηναϊκός 67-65 στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό, την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ θα κριθεί ο τίτλος

Γράφτηκε από τον
Ο Παναθηναϊκός 67-65 στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό, την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ θα κριθεί ο τίτλος

Και τώρα ο τελικός των... τελικών! Ο Παναθηναϊκός νίκησε -για πρώτη φορά φέτος- τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με 67-65 ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας και πλέον οι δύο ομάδες θα παίξουν τους κόπους όλης της σεζόν την Τετάρτη (4/6) στο ΟΑΚΑ.


Ο Παναθηναϊκός νίκησε όπως ακριβώς ο Ολυμπιακός πριν από τέσσερα βράδια στο ΟΑΚΑ. Πήρε διαφορά από το ξεκίνημα αλλά στο τέλος παραλίγο να γκρεμίσει ότι έχτιζε σε όλο το παιχνίδι.
Ο Ολυμπιακός, κακός και άστοχος για περισσότερο από 35 λεπτά έτρεξε σερί 12-0 στο τέλος έφερε το παιχνίδι στα ίδια και θα μπορούσε να έχει πάει και στην παράταση αν το -πολύ δύσκολο- σουτ του Σπανούλη (τελείωσε με 0/10 σουτ) στην κομπίνα από την επαναφορά έβρισκε στόχο.
Το καλάθι δεν μπήκε, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 67-65 και οι δύο ομάδες θα πάνε για 40' που θα κρίνουν τον φετινό πρωταθλητή.

Διαφορετική εκκίνηση

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στα δύο τελευταία παιχνίδια, ο Ολυμπιακός δεν άρχισε τόσο δυνατά όσο τις άλλες φορές ενώ είχε πρόβλημα και στην άμυνα κοντά στο καλάθι. Έτσι ο Παναθηναϊκός βρήκε επιθετικές λύσεις από τον Μαυροκεφαλίδη και κατάφερε να έχει βραχεία κεφαλή στην πρώτη περίοδο.
Εφτάψυχος και μάγκας στο ΣΕΦ!
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Αλβέρτης έβγαλε από το μανίκι του το... χαρτί που λέγεται Γιάνκοβιτς με τον νεαρό να αποδεικνύεται καταλύτης στο παιχνίδι τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν καλά την πρώτη πάσα των παικτών του Ολυμπιακού, τους έδωσαν τα σουτ, που όμως δεν μπήκαν και έχοντας αυτοί πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση τους παγίωσαν τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους.

Ανατροπή και απαντήσεις

Ο Ολυμπιακός μείωσε με δύο τρίποντα του Λοτζέσκι στους έξι πόντους (43-49) όμως και πάλι ο Παναθηναϊκός είχε απαντήσεις και με δύο δικά του τρίποντα ανέβασε και πάλι τη διαφορά.
Οι «πράσινοι» συντηρούσαν με ευκολία, χάρη στην επιθετική τους πολυφωνία, το προβάδισμα και περίπου τρία λεπτά πριν από το τέλος προηγήθηκαν με 53-66.
Κάπου εκεί άρχισε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 12-0 και στα 9'' για το τέλος μείωσαν σε 65-66. Στην επαναφορά έγινε φάουλ στον Λάσμε που πήγε στις βολές. Έβαλε τη δεύτερη και έκανε το σκορ 65-67 με 2,5'' να απομένουν. ο Λοτζέσκι έκανε την μπείζμπολ πάσα προς τον Σπανούλη, αλλά ο αρχηγός του Ολυμπιακού αστόχησε με τη νίκη να πηγαίνει στον Παναθηναϊκό.
Τα δεκάλεπτα: 16-19, 30-43, 45-57, 65-67
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Ντάνστον 15, Σπανούλης 1 (0/10 σουτ), Περπέρογλου 4, Σλούκας 11 (1), Κόλινς 5 (1), Σίμονς 4, Λοτζέσκι 14 (2), Πρίντεζης 11, Μάντζαρης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 2, Φώτσης 3 (1), Ούκιτς, Λάσμε 17, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης13 (2) , Γκιστ 5, Γιάνκοβιτς 8 (1), Ματσιούλις 9, Ράιτ.

πηγή: sentragoal.gr