Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2021 13:31

ΜΠΑΣΚΕΤ: Ο Παπανικολάου βασικός ομιλητής στη διαδικτυακή ημερίδα της Σπάρτης

Γράφτηκε από τον

Διαδικτυακή ημερίδα διοργάνωσε ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Σπάρτης, με τίτλο: «Covid 19 και Καλαθοσφαίριση: Επανεκκίνηση της Αθλητικής Δραστηριότητας».

Την πρωτοβουλία έλαβε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ και υποψήφιο μέλος στις εκλογές, Μιχάλης Βακαλόπουλος, ενώ ομιλητές ήταν ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ στις επικείμενες αρχαιρεσίες Άγγελος Παπανικολάου, ο χειρουργός ορθοπεδικός και μέλος του ιατρικού επιτελείου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο τεχνικός σύμβουλος ΕΟΚ και υπεύθυνος Αναπτυξιακού προγράμματος της Ομοσπονδίας Κώστας Μίσσας και ο ομοσπονδιακός προπονητής και σύμβουλος προγράμματος σπουδών στην καλαθοσφαίριση (CITY UNITY COLLEGE) Γιάννης Γιαννόπουλος. Στη διαδικτυακή ημερίδα συμμετείχε και ο πρώην διεθνής παίκτης και νυν προπονητής, Νίκος Μπουντούρης.
Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται:
«Τόσο ο Άγγελος Παπανικολάου όσο και ο Γιάννης Γιαννακόπουλος κατέθεσαν τις επιστημονικές γνώσεις και τις εμπειρίες τους αναφορικά με την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε, ξεκαθαρίζοντας ότι η επιστροφή των αθλητών στους αγωνιστικούς χώρους θα γίνει με ομαλότητα αλλά κυρίως, με ασφάλεια. Ο Άγγελος Παπανικολάου, δε, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της καρδιολογικής εξετάσεως από πλευράς των παιδιών πριν πατήσουν στο παρκέ. Ο Μιχάλης Βακαλόπουλος επισήμανε ότι η επιχορήγηση των σωματείων από την ΓΓΑ ήταν προς την θετική κατεύθυνση, εν τούτοις, η κίνηση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μεμονωμένη, αλλά να υπάγεται σε ένα συνολικό πλαίσιο στήριξης, που θα περιλαμβάνει το οικονομικό, το υλικοτεχνικό και το ψυχολογικό κομμάτι. Ο Κώστας Μίσσας επικεντρώθηκε σε ψυχολογικά και προπονητικά ζητήματα εν μέσω πανδημίας, ξεκαθαρίζοντας ότι πλέον, οι γονείς πρέπει να συμβάλλουν στη διατήρηση της κοινωνικότητας του παιδιού. Ο πρώτος τρόπος είναι με τη βοήθεια παιχνιδιών εντός σπιτιού, καθώς και την ελαχιστοποίηση του διαδικτύου. Παράλληλα, επισήμανε ότι οι αερόβιες και αναερόβιες ασκήσεις, εντός ή εκτός σπιτιού, θα βοηθήσουν τους αθλητές να παραμείνουν σε ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Τέλος, ο Γιάννης Γιαννόπουλος εστίασε την προσοχή του στις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι προπονητές, αμέσως μετά την έναρξη των προπονήσεων. Διότι, αφενός κάποια παιδιά θα έχουν επηρεαστεί από την καραντίνα σε επίπεδο σωματοδομής ή και ψυχολογίας και αφετέρου, κάποια άλλα θα έχουν κίνητρα (μόρια, εξετάσεις κ.α.) με συνέπεια να θέλουν άμεσα να «κερδίσουν το χαμένο έδαφος». Γι’ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να μην υπάρξουν τραυματισμοί. Υπάρχει η σκέψη η εν λόγω ημερίδα να διεξαχθεί και σε άλλες ενώσεις της χώρας και να προστίθενται συνεχώς νέα θέματα για την καλύτερη και πιο σφαιρική ενημέρωση».

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ