Πέμπτη, 17 Ιούνιος 2021 18:56

Τριαντόπουλος: «Καμία εμπλοκή Γιαννακόπουλου, του χρόνου πάλι θα τρέξουμε με έσοδα - έξοδα»

Γράφτηκε από τον
Τριαντόπουλος: «Καμία εμπλοκή Γιαννακόπουλου, του χρόνου πάλι θα τρέξουμε με έσοδα - έξοδα»

Η συνέντευξη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ολοκληρώθηκε, με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να τονίζει ότι η επόμενη σεζόν θα κυλήσει χωρίς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου και στα ίδια οικονομικά δεδομένα.

Η απολογιστική συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ολοκληρώθηκε. Με τον Τάκη Τριαντόπουλο να αναλύει όσα έγιναν και όσα θα γίνουν. Σχολίασε πως την ομάδα περιμένει μία ακόμα δύσκολη χρονιά, επαναλαμβάνοντας πως η ομάδα εξακολουθεί να πωλείται και ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξακολουθεί να μην έχει εμπλοκή με την ΚΑΕ.

«Ο ήλιος εξακολουθεί να βγαίνει από την Ανατολή. Εξακολουθεί να ισχύει ότι δεν έχει εμπλοκή ο Γιαννακόπουλος», με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος όσα λέγονται για επιστροφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην διοίκηση της ομάδας και ούτε πρόκειται τονίζοντας ότι ο πρώην διοικητικός ηγέτης δεν θα γυρίσει στον Παναθηναϊκό.

«Έχω στα χέρια μου πάνω από 15 σύμφωνα εμπιστευτικότητας, όλα από εταιρίες του εξωτερικού. Όλες οι επενδύσεις έχουν παγώσει παγκοσμίως, λόγω της πανδημίας.
Ελπίζω τώρα που θα επανέλθει η κανονικότητα, να δούμε πιο εντατικά το θέμα της πώλησης», ήταν το σχόλιο του Τριαντόπουλου και για την ενδεχόμενη πώληση της «πράσινης» ΚΑΕ.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

Τριαντόπουλος: Και εμείς εδώ είμαστε, ήρθαμε να κάνουμε έναν απολογισμό, μπορεί να βιαστήκαμε, αλλά επειδή διαβάζω πολλά που δεν ισχύουν, θεωρήσαμε καλό, για να μην υπάρχει αγωνία και αναστάτωση, να το κάνουμε τώρα.

Θέλω ξεκινήσω από τον αγωνιστικό απολογισμό. Τη θέση μας στη EuroLeague και το νταμπλ. Κάποιοι δεν θέλανε να το πανηγυρίσουμε. Αν αυτοί που μας κατακρίνουν, είχαν ζήσει μία εβδομάδα μαζί μας, θα καταλάβαιναν. Πέρασαν covid 21 από τους 23 παίκτες.

Είχαμε διάστημα τριών εβδομάδων χωρίς ματς και τρεις εβδομάδες μα ματς μέρα παρά μέρα. Κάναμε τα περισσότερα ταξίδια στην Ελλάδα, ίσως και την Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα δεν ικανοποίησαν εμάς και τον κόσμο, , αλλά το είχαμε πει από τον αρχή ότι θα είναι δύσκολη χρονιά. Καταφέραμε να την ολοκληρώσουμε με κόπο και πίεση.

Και μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει 40 πρωταθλήματα, 20 Κύπελλα, 12 νταμπλ και 6 ευρωπαϊκά, τα θυμίζω για να μην ξεχνάμε. Και όλοι στηρίζονται σε μία χρονιά που δεν πήγε καλά.

Ξεχνάμε ότι είναι ένα άθλημα. Και οι παίκτες ήθελαν να χαρούν μετά απ' όσα περάσαμε. Μαζί τους και 500 οπαδοί που έκαναν τη διαδρομή μέχρι το Λαύριο. Μόνο εμείς ξέρουμε την πίεση που ζήσαμε. Πάντα θα υπάρχουν γκρινιάρηδες».

Ο οικονομικός απολογισμός της ΚΑΕ

«Δεν χρωστάμε, όλα είναι τακτοποιημένα, οι παίκτες πληρωμένοι, χωρίς να έχουμε ιδιαίτερη βοήθεια από το κράτος. Το κράτος αποφάσισε τη μείωσε του ΦΠΑ στα εισιτήρια. Ποια εισιτήρια; Η Μακάμπι έλαβε 5 εκατομμύρια από το κράτος, ως επιχορήγηση, όλες οι ξένες ομάδες στηρίχθηκαν, εμείς δεν πήραμε τίποτα από κανέναν.

Δώσαμε λύσεις στα ”βαριά” συμβόλαια, που μας έφεραν ανασφάλεια για το μέλλον. Θέλαμε ο Παναθηναϊκός να βγει καθαρός, οι παίκτες να έχουν πληρωθεί και να κρατήσουμε το καλό μας όνομα στην αγορά.

Κάποιοι λέγανε ότι – ακόμα και σε παίκτες που ήρθανε – ότι δεν θα είχαμε λεφτά μετά τον Δεκέμβριο. Κάποιοι το πίστεψαν, άλλοι όχι.

Είχαμε μία αστοχία στη θέση «1», είχαμε συζητήσεις με παίκτες που είχαν άλλες προτάσεις. Παίξαμε το τελευταίο χαρτί με τον Λαπροβίτολα. Αν είχαμε πάρει έναν playmaker θα είχαμε καλύτερη εικόνα. Είχαμε απειρία, δεν αλλάζει και είχαμε τα αποτελέσματα που είχαμε.

Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι».

Διοικητικός απολογισμός

«Δουλεύαμε και σε άλλους τομείς. Ανακαινίσαμε πλήρως τα αποδυτήρια, το γυμναστήριο, το γραφείο προπονητών, της διοικητικής ομάδας αλλά και το video room. Ευχαριστούμε τους συνεργάτες που μας βοήθησαν.

Το επόμενο σημαντικό ήταν η υπογραφή της σύμβασης με την ΕΡΤ, όπου είμασταν πρωτεργάτες. Ορίσαμε κανόνες για να γίνει το πρωτάθλημα καθαρό και δίκαιο.

Από την αρχή, προσπαθήσαμε να κάνουμε την αλλαγή στη EuroLeague. Είμαι μέλος του νέου Δ.Σ. Και αύριο έχουμε την πρώτη συγκέντρωση.

Βρισκόμαστε σε καλό σημείο για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια

Ολοκληρώσαμε και την ταινία «Ο Δρόμος προς τα Αστέρια» και το app του Παναθηναϊκού.

Ο κ.Παρθενόπουλος θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής που θα πλαισιώσει τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη, εγώ θα έχω πιο συμβουλευτικό ρόλο και θα είμαι πάντα δίπλα στην ομάδα. Δεν θα είμαι στην καθημερινότητα της ομάδας, αλλά η καρδιά μου θα είναι πάντα στην ομάδα. Επανέρχεται ο κ.Παρθενόπουλος στην καθημερινότητα του συλλόγου.

Συνεχίζουμε να λειτουργούμε ως οικογένεια για το καλό του Παναθηναϊκού».

Η επόμενη ημέρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

«Ο ήλιος εξακολουθεί να βγαίνει από την Ανατολή. Εξακολουθεί να ισχύει ότι δεν έχει εμπλοκή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Η χρονιά που έρχεται δεν αλλάζει τα δεδομένα. Θέλουμε να κάνουμε ένα βηματάκι παραπάνω. Η δύναμη της ομάδας είναι ο κόσμος της. Εμείς δεν είχαμε εισιτήρια πέρσι. Γι' αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τους 1.824 που αγόρασαν διαρκείας. Οπως και τους χορηγούς μας.

Και η επόμενη χρονιά δεν θα είναι τόσο καλή. Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Εχουν παρθεί κάποιες προκαταβολές, όπως της ΕΡΤ. Αρα η χρονιά θα είναι δύσκολη. Θέλουμε να έχουμε καλύτερο προγραμματισμό, θα προσπαθήσουμε για ένα βήμα παραπάνω.

Υπάρχει ένα πλάνο, σε βάθος χρόνου, για να επανέλθει η ομάδα. Εξακολουθεί να πωλείται. Έχω στα χέρια μου πάνω από 15 σύμφωνα εμπιστευτικότητας, όλα από εταιρίες του εξωτερικού. Όλες οι επενδύσεις έχουν παγώσει παγκοσμίως, λόγω της πανδημίας.

Ελπίζω τώρα που θα επανέλθει η κανονικότητα, να δούμε πιο εντατικά το θέμα της πώλησης.

Το πρώτο σημαντικό κομμάτι είναι το ΟΑΚΑ, εφόσον κλείσει ομαλά.

Το δεύτερο, έχουμε εξασφαλίσει κάποια κονδύλια από το στοίχημα, που θα φέρει έσοδα στις ομάδες. Τη μεθεπόμενη σεζόν θα έχουμε κάποια επιπλέον έσοδα.

Το τρίτο είναι η συμμετοχή μας στη EuroLeague, όπου όλες oι ομάδες κατάλαβαν ότι επένδυσαν πολλά χρήματα σε ένα προϊόν που δεν φέρνει πίσω έσοδα. Έπρεπε να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας. Ήδη συζητάμε την ανακατανομή των χρημάτων και τον πιο δίκαιο καταμερισμό των τηλεοπτικών εσόδων.

Η πίτα του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι 100 εκατομμύρια και του ποδοσφαίρου 5 δισεκατομμύρια, Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα. Θέλουμε να μεγαλώσουμε την πίτα του μπάσκετ στην Ευρώπη και να μπούμε στη λογική να μη χρειάζεται οι ιδιοκτήτες να ρίχνουν δεκάδες εκατομμύρια.

Προτείναμε την εφαρμογή ενός salary cap για να μην κάνουν οι ομάδες υπερβολές, έτσι ώστε να μειωθούν οι τεράστιες διαφορές. Να γίνει ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και όλες οι ομάδες να έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο Final 4.

Με πάσα ειλικρίνεια, ίσως να έχουμε μία ακόμη δύσκολη χρονιά., αλλά δουλεύουμε για το μέλλον. Η ιστορία μας είναι μεγάλη, και η ομάδα πρωταγωνίστησε παντού.

Υπήρχαν ταξίδια που έπρεπε να κάνουμε 200 έγγραφα για κάθε παίκτη, υπήρχαν ταξίδια που δεν ξέραμε αν θα φτάσουν όλοι οι παίκτες. Πολλά μπράβο για τον αγώνα που δώσαμε για να ολοκληρώσαμε και τις τρεις διοργανώσεις.

«Μη φέρνουμε μιζέρια στο μπάσκετ»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Αλβέρτης: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους στήριξαν την ομάδα. Το έκαναν στην πιο δύσκολη στιγμή της στα 31 χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό. Από έναν απλό άνθρωπο, μέχρι αυτούς που βοήθησαν ουσιαστικά την ομάδα.

Εμείς είμαστε στην αρχή ενός καινούργιου κύκλου. Εχουμε κάτσει να βοηθήσουμε την ομάδα να βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Όσοι είμαστε εδώ, έχουμε κοινό παρονομαστή την μπάλα του μπάσκετ. Ο καθένας μας ξεκίνησε να ασχολείται με αυτή, και επειδή κοινωνικά τα πράγματα δεν είναι καλά, δεν πρέπει να μιζεριάσουμε και το μπάσκετ.

Μας έχει δώσει χαρές, συλλογικές και εθνικές, είναι κάτι που το έχουμε, το ξέρουμε. Ας το στηρίξουμε και να περιμένουμε καλύτερες μέρες».

Επόμενος ομιλητής ο νέος γενικός διευθυντής, Βασίλης Παρθενόπουλος.

«Ο πρόεδρος μας έχει καλύψει όλους. Όλα τα σημεία που ήθελα να ακούσω. Υπάρχει μία αμηχανία όταν κάθεσαι δίπλα σε δύο μεγάλες μορφές του μπάσκετ, αλλά και στον πρόεδρο που ανέλαβε την ευθύνη σε μία δύσκολη στιγμή. Έχουμε κοινές ιδέες και οράματα, μία εξαιρετική ομάδα που μας δίνει σιγουριά. Είναι μεγάλη η ευθύνη που έχουμε αναλάβει».

«Θέλουμε ένα βήμα παραπάνω»

Τελευταίος μίλησε ο Δημήτρης Διαμαντίδης. «Ξέρουμε ότι και φέτος θα είναι δύσκολα, αλλά έχουμε τα εφόδια, τη χημεία, την οικογενειακή συσπείρωση, νομίζω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θα κάνουμε και λάθη, αλλά θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω.

Ζήσαμε εξαιρετικά πράγματα με αυτή την ομάδα, θα είμαστε ενωμένοι, όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε για το μικρό βήμα. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον».

«Κανένα θέμα Ομπράντοβιτς»

Στη συνέχεια, το πάνελ απάντησε σε ερωτήσεις.

Για το νέο γήπεδο:

Τριαντόπουλος: «Υπάρχει μία δέσμευση, θεωρώ ότι θα είναι αποκλειστική η χρήση του ΟΑΚΑ. Εννοείται ότι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν η Εθνική ομάδα».

Ο ρολος του κ.Παρθενόπουλου:

Τριαντόπουλος: «Προφανώς, οι τρεις μας είχαμε χωρίσει τα πράγματα. Επειδή εγώ πρέπει να αφήσω κάποιες διαδικασίες, ο κ.Παρθενόπουλος θα αναλάβει το εμπορικό και το διοικητικό κομμάτι».

Για το θέμα του προπονητή:

Τριαντόπουλος: «Δεν έχουμε μιλήσει με τον Ομπράντοβιτς. Όλοι το θέλουνε, εμείς το θεωρούμε δύσκολο. Έχουμε προπονητή και δεν θα κάνω καμία τοποθέτηση, αν δεν μιλήσουμε πρώτα με τον κύριο Κάτας».

Για το ρόστερ της νέας σεζόν και τα συμβόλαιο των Ελλήνων που ολοκληρώθηκαν:

Αλβέρτης: «Προτεραιότητά μας είναι να μείνει ο ελληνικός κορμός. Από τη στιγμή που ξέρουμε που ξέρουμε τα δεδομένα, αυτή είναι η κατεύθυνσή μας. Δεν το συζητάμε».

Αν έχει γίνει επαφή με κάποιους από τους παίκτες:

Αλβέρτης: «Εχει γίνει επαφή, το θέλουμε καιρό. Συζητάμε και θέλουμε να έχουμε αυτόν τον κορμό και την επόμενη σεζόν. Το σκεφτόμαστε μέρα-νύχτα».

Αν έχουν γίνει επαφές με άλλους Έλληνες παίκτες:

Τριαντόπουλος: «Όσα ακούγονται ή γράφονται, θα πρέπει να έρχονται από την ΚΑΕ. Ας μη σχολιάσω τι γίνεται. Ό,τι είναι να πούμε θα το πούμε επίσημα. Έχουμε το τμήμα σκάουτινγκ, μπορεί να μιλήσουμε με παίκτες, αλλά κανένας δεν έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός».

Για το μπάτζετ της επόμενης σεζόν:

Τριαντόπουλος: «Είναι πρώιμο για να πω νούμερα. Αύριο (18/6) είναι η συνάντηση της EuroLeaguer, δεν γνωρίζω τι χρήματα θα λάβουμε από εκεί.

Υπάρχουν συζητήσεις με βασικούς χορηγούς που πρέπει να κλείσουνε και την πρόβλεψη που πρέπει να κάνουμε, για το θέμα των εισιτηρίων.

Οταν κλείσει το financial distribution της EuroLeague, θα ξέρουμε περισσότερο. Ελπίζουμε να κάνουμε ένα σκαλοπατάκι παραπάνω».

Για τις εκλογές της ΕΟΚ:

Τριαντόπουλος: «Από την αρχή είχα πει ότι δεν θα ήθελα να εμπλακώ σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν κάποια ευτράπελα, όπως οι κλούβες στη Λεωφόρο, τα κρίνω και ως πολίτης. Να τελειώνει καλύτερα για όλους. Να έρθει ηρεμία στην ΕΟΚ, μία καλύτερη ομοσπονδία θα βοηθήσει τις ομάδες και το ελληνικό μπάσκετ.

Για την εμπειρία που έζησε ο Διαμαντίδης αυτόν τον έναν χρόνο στο νέο πόστο του:

«Δεν θεωρούσα ότι θα είχα ποτέ διοικητικό τίτλο. Θέλω να βοηθήσω με την εμπειρία μου, δεν προσεγγίζω τη θέση με καθαρά διοικητική βλέψη. Με τον Φράγκι, είμασταν αφοσιωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι. Είναι μεγάλη και δύσκολη εμπειρία. Ψυχολογικά έχω φθαρεί. Θα συνεχίσουμε μαζί για να το φέρουμε εις πέρας. Απέκτησα εμπειρίες και συνεχίζω να μαθαίνω πράγματα».

Πηγή: www.gazzetta.gr