Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 13:14

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Πρωταθλητής στους παίδες ο Δίων Κυπαρισσίας, 62-60 την Καλαμάτα '80 (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Το πίστεψε, το γύρισε και πήρε το πρωτάθλημα!

Ο Δίων Κυπαρισσίας πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα παίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, καθώς νίκησε την Κυριακή το βράδυ στο Κλειστό της Καλαμάτας, με 62-60 την Καλαμάτα ‘80, σ’ έναν συναρπαστικό τελικό, που μεταδόθηκε ζωντανά από το eleftheriaonline.gr και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Η τριφυλιακή ομάδα παρότι βρέθηκε να χάνει με 20-4 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου και 28-21 στο ημίχρονο, δεν πτοήθηκε και στο τέλος έκανε την ανατροπή και θα εκπροσωπήσει την Ενωση στους προκριματικούς αγώνες για την είσοδο στην πανελλήνια φάση του πρωταθλήματος παίδων.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Γιαννόπουλος με 25 πόντους και από τους ηττημένους ο Μουργής με 29 πόντους.

Η Καλαμάτα ‘80 στηρίχθηκε επιθετικά στην “τριπλέτα” Μουργής – Χαντζής και Χαϊδός, καθώς οι τρεις τους σημείωσαν τους 56 από τους 60 πόντους της ομάδας τους, με τον Μουργή να πετυχαίνει σχεδόν τους μισούς.
Στον αντίποδα, συμπαραστάτες του Γιαννόπουλου ήταν οι Μιχόπουλος με 19 και Δημητρακάκης με 10 πόντους, αντίστοιχα.

Δύο σερί τρίποντα και 4 χαμένες βολές στο τέλος!

Οσον αφορά την εικόνα του ματς, η Καλαμάτα ‘80 μπήκε καλύτερα και εκμεταλλευόμενη τα λάθη και την αστοχία του Δίωνα, έχτισε διαφορά 16 πόντων (20-4) στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και πήγαν στα αποδυτήρια με- 7 (28- 21). Στο τρίτο δεκάλεπτο, η άμυνα του Δίωνα έσφιξε, οι πόντοι στην επίθεση ήρθαν και το ματς έγινε ντέρμπι (39-39).
Στο τέταρτο δεκάλεπτο καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ και όλα κρίθηκαν στο φινάλε.

Στα 14 δευτερόλεπτα και 8 δέκατα πριν το φινάλε, ο Δημητρακάκης ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων κάνοντας το 57-62 και έδειξε να καθαρίζει το ματς. Ο Χαϊδός όμως απάντησε με τρίποντο (60-62) και στη συνέχεια η Καλαμάτα ‘80 έκανε όπως αναμενόταν φάουλ για να σταματήσει το χρόνο.
Ο Γιαννόπουλος στήθηκε στη γραμμή των βολών, στα 4 δευτερόλεπτα και 8 δέκατα πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης, αλλά αστόχησε και στις δύο βολές και στην τελευταία επίθεση η Καλαμάτα ‘80 κέρδισε φάουλ, στα 4 δέκατα πριν το τέλος. Ο Χαϊδός είχε την ευκαιρία να πάει τον τελικό στην παράταση, αλλά δεν βρήκε στόχο και ο Δίων Κυπαρισσίας πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Διαιτητές: Αναστόπουλος. Νάστος
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Κορογώνας- Αλειφέρης): Ταβουλαρέας, Μαρλαντής 2, Χαϊδός 12 (2), Διαμαντόπουλος, Τζοβάρας, Χειλάς, Μουργής 29 (1), Χαντζής 15, Νινιός, Μαρίνος 2, Δρούγας, Φραγγέας.
ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Μπουσιούτας- Τσακισβίλι): Κοροβέσης, Αθηναίος, Δημητρακάκης 10 (2), Γιαννόπουλος 25 (3), Τζώρτας, Κύζιλης 4, Σταμίρης 2, Κόλλιας, Μιχόπουλος 19, Κίτσος 2, Μωραϊτης, Μαρκόπουλος.