Τετάρτη, 04 Αύγουστος 2021 12:45

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ “Ε”: “Στόχος η επανεκκίνηση του ελληνικού μπάσκετ” (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Στη Μεσσήνη βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Αγγελος Παπανικολάου, προκειμένου να δει το διεθνές τουρνουά μπάσκετ παμπαίδων U15.

O υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, μίλησε στην ‘Ε” πριν από την έναρξη του τελικού ανάμεσα στην Ελλάδα και την Πολωνία, τόσο για τις αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία στις 12 Σεπτεμβρίου, όσο και για τους αγώνες που έγιναν στη Μεσσηνία.

“Το επίπεδο του τουρνουά είναι εξαιρετικό. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Μεσσήνης, την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και όλους τους ανθρώπους, εθελοντές από το δήμο και την Ενωση, που βοήθησαν να γίνει με άρτιο τρόπο αυτό το τουρνουά. Αυτό που έχω να τονίσω ότι με αυτή τη διοργάνωση, αντιλαμβανόμαστε ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στέκεται δίπλα στα νέα τα παιδιά, προκειμένου να πάμε το μπάσκετ ένα βήμα παραπάνω για να επανέλθουμε στις επιτυχίες όπως στο παρελθόν”, σημείωσε αρχικά ο κ. Παπανικολάου και πρόσθεσε: “Η Μεσσηνία μπορεί 100% να φιλοξενεί τέτοια τουρνουά. Εχω έρθει πάλι για αντίστοιχα τουρνουά στη Μεσσηνία, έχω δει και αγώνα τοπικών ομάδων. Η Ενωση κάνει εξαιρετική δουλειά και επίσης υπάρχουν αρκετοί Μεσσήνιοι, που έχουν διαπρέψει, αλλά συμμετέχουν και σε εθνικές ομάδες, εθνικές κατηγορίες, διαιτητές, παράγοντες και υποψήφιοι για τις εκλογές”·
Για τις εκλογές της Ομοσπονδίας που έχουν εξελιχθεί σε σήριαλ ανέφερε: “Πρόθεση της προσωρινής διοίκησης είναι να γίνουν το Σεπτέμβριο, όπως ήταν να γίνουν και το Μάιο. Πλέον οι υγειονομικές συνθήκες, επιτρέπουν να συμμετάσχει ο κόσμος σε ανοιχτά γήπεδα, αλλά και να παρακολουθούν μέχρι 8.000 θεατές σε κλειστά γήπεδα. Θεωρώ ότι δεν μπορεί κάτι να μας εμποδίσει. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουν οι εκλογές για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα”.
Οσο για το στόχο της παράταξης του είπε: “O δικός μας στόχος είναι ι η επανεκκίνηση του ελληνικού μπάσκετ, με ενίσχυση του ερασιτεχνικού σωματείου, το οποίο έχει πληγεί. Και του ερασιτέχνη παράγοντα, που έχει πληγεί με τον κορονοϊό και με την οικονομική κρίση. Μπορούμε και θα υλοποιήσουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο στις εθνικές ομάδες, που θα μας επαναφέρει έχοντας ως πρώτο στόχο τη βάση του, τους αθλητές μας από τις μικρές ηλικίες και μια ομογενοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας. Αυτό θα μας οδηγήσει στην επόμενη μέρα, στις μεγάλες επιτυχίες, γιατί το μπάσκετ είναι μέσα στο DNA του Ελληνα”.
Να σημειωθεί ότι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ με την παράταξη του Αγγελου Παπανικολάου είναι και ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και μέλος της ΕΟΚ Μιχάλης Βακαλόπουλος, ο οποίος ήταν αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο τουρνουά της Μεσσήνης. Ο κ. Βακαλόπουλος χαρακτήρισε μάλιστα σπίτι της εθνικής τη Μεσσήνη, δηλώνοντας ότι στόχος είναι να γίνει θεσμός το τουρνουά.