Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2021 13:05

Να μπει με το δεξί στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός κόντρα στη «σταχτοπούτα» Μονακό

Γράφτηκε από τον
Να μπει με το δεξί στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός κόντρα στη «σταχτοπούτα» Μονακό

Πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα για τον Παναθηναϊκό, που φιλοξενείται από τη «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης, Μονακό, όπου αγωνίζεται ο Μάικ Τζέιμς.

Τζάμπολ στην Ευρωλίγκα, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Μονακό (20:00 Novasports), η οποία κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση.
Οι «πράσινοι» γυρίζουν σελίδα, αφού πορεύονται πλέον με τον Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο τους και θέλουν να αφήσουν πίσω τους την καταστροφική, περσινή σεζόν, στην οποία τερμάτισαν μόλις 16οι με ρεκόρ 11-23, αν κι εντός συνόρων έκαναν το νταμπλ.
Ο Έλληνας τεχνικός προέρχεται από μια επιτυχημένη τετραετία στην Ούνιξ Καζάν και αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του, αφού αναλαμβάνει ομάδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά.
Από ‘κει και πέρα, το «τριφύλλι» έρχεται από την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αφού στον τελικό επικράτησε 92-83 του Προμηθέα την Κυριακή στην Πάτρα και συνέχισε το εκπληκτικό σερί με 27 διαδοχικές σεζόν με τουλάχιστον ένα τρόπαιο.
Πέραν του Πρίφτη, νέα πρόσωπα στον Παναθηναϊκό είναι οι γκαρντ Πέρι, Μέικον, οι φόργουορντ Γουάιτ, Έβανς και οι σέντερ Φλόιντ και Καββαδάς, ενόσω αποχώρησαν οι Μπρέι, Μακ, Καλαϊτζάκης, Χεζόνια, Μήτογλου, Μπέντιλ, Γουάιτ και Όγκαστ.
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους «πράσινους», που τελικά θα αντιμετωπίσουν τη Μονακό στη φυσική της έδρα, Salle Gaston Medecin, η οποία ανακαινίστηκε.
Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Πριγκιπάτου έκανε την υπέρβαση την περασμένη σεζόν, καθώς κατέκτησε το EuroCup (επικρατώντας στους τελικούς της Ούνιξ του Πρίφτη) και κάπως έτσι εξασφάλισε εισιτήριο για την Ευρωλίγκα για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Στο «τιμόνι» της παραμένει ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς, ενώ από το περσινό ρόστερ παρέμειναν μόνο ο Ντεμαχί και ο Γκρέι. Νέα πρόσωπα οι Άντζουσιτς, Μοτιεγιούνας, Τόμας, Μπουτσιέλε, Ντιαλό, Τραορέ, Λι, Ουαταρά, Βέστερμαν, Χολ, Μότουμ, ενώ το τελευταίο απόκτημα είναι ο άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού, Μάικ Τζέιμς, που αποτελεί τη μεταγραφική βόμβα των Μονεγάσκων.
Διαιτητές της αναμέτρησης είναι ο Ισπανός Ντανιέλ Ιερεθουέλο, ο Σέρβος Μιλιβόγε Γιόβτσιτς και ο πρωτάρης στην Ευρωλίγκα, Σεμπαστιάν Κλιβάζ από την Ελβετία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:
Πέμπτη 30/9:
Μονακό-Παναθηναϊκός (20:00)
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπάγερν Μονάχου (21:05)
Αρμάνι Μιλάνο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:30)
Ρεάλ Μαδρίτης-Αναντολού Εφές (21:45)
Παρασκευή 1/10:
Ούνιξ Καζάν-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (19:00)
Φενέρμπαχτσε-Ερυθρός Αστέρας (20:45)
Ολυμπιακός-Μπασκόνια (21:00)
Βιλερμπάν-Ζαλγκίρις (21:00)
Μπαρτσελόνα-Άλμπα (22:00)

Πηγή: www.sport-fm.gr