Δευτέρα, 10 Ιανουάριος 2022 15:27

A1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Μόνο νίκες Καλαμάτα '80 και Γ.Σ. Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Χωρίς δράση κύλησε το Σαββατοκύριακο για την Α1 κατηγορία μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Το ίδιο θα συμβεί και το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς η Ενωση έχει αναστείλει για δύο εβδομάδες κάθε μπασκετική δραστηριότητα εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ετσι η 8η αγωνιστική θα διεξαχθεί όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες με τις ομάδες να έχουν να αγωνιστούν από τις 18 Δεκεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι πριν την διακοπή, η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ είχε ορίσει για αυτή την Τετάρτη τα εξ αναβολής ματς της 6ης αγωνιστικής Ευκλής - Πολύβιος και Γ.Σ. Γαργαλιάνων - Γ.Σ. Μεσσήνης, που πλέον θα οριστούν σε νέα ημερομηνία. Ακόμα εκκρεμούν οι αγώνες Πελασγός - Ευκλής και Πολύβιος - Πρωτέας, που δεν έγιναν την 7η αγωνιστική και έχουν οριστεί για το Σάββατο 29 Ιανουαρίου.
Στις εφτά πρώτες στροφές του πρωταθλήματος, δύο ομάδες έχουν το απόλυτο στα ματς που έχουν δώσει. Η Καλαμάτα '80 και ο Γ.Σ. Μεσσήνης.
Η Καλαμάτα '80 με 7 νίκες σε ισάριθμα ματς οδηγεί με 14 βαθμούς την κούρσα και ακολουθούν ο Γ.Σ. Μεσσήνης και ο Αρκαδικός με 12 βαθμούς.
Η ομάδα της Μεσσήνης έχει 6 νίκες σε 6 παιχνίδια, ενώ η ομάδα της Τρίπολης μετρά 5 νίκες και 2 ήττες.
Την πρώτη τετράδα συμπληρώνει ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων (11 βαθμοί) που έχει ένα ματς λιγότερο, όπως και ο Γ.Σ. Μεσσήνης (το μεταξύ τους)
Αυτές οι τέσσερις ομάδες ξεχωρίζουν στο ξεκίνημα, με την Καλαμάτα '80 και τον Γ.Σ. Μεσσήνης να δείχνουν ότι θα μονομαχήσουν για την πρωτιά.
Για μία από τις δύο πάντως, το αήττητο θα σταματήσει στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, αφού το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής θα τις βρει αντιμέτωπες στην Τέντα.
Στην 5η θέση της βαθμολογίας με 3 νίκες και 4 ήττες βρίσκεται ο Σπαρτιατικός και έπεται ο Πάνας Κανδήλας, που έχει περισσότερες νίκες από τους Λάκωνες (4 νίκες, 3 ήττες), αλλά ξεκίνησε το πρωτάθλημα με - 2 βαθμούς και είναι 6ος, ισόβαθμος με τον Πάμισο που έχει 2 νίκες και 5 ήττες.

Τέσσερις ομάδες με δύο νίκες

Δύο νίκες εκτός από τον Πάμισο, μετρούν ακόμα ο Πρωτέας, ο Πελασγός και ο Πολύβιος, με την διαφορά ότι έχουν δώσει λιγότερα παιχνίδια.
Ο Πολύβιος έχει μάλιστα δύο εξ αναβολής, ενώ Πρωτέας και Πελασγός από ένα. Ο Πάμισος έχει 9 βαθμούς, Πρωτέας και Πελασγός από 8 και ο Πολύβιος 7 βαθμούς, όπως και η Σπάρτη, ενώ στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς βρίσκεται ο Ευκλής.

Χωρίς ροζ φύλλο αγώνα

Ο Ευκλής με την Σπάρτη είναι οι μόνες ομάδες που αγνοούν το ροζ φύλλο αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα. Οι καλαματιανοί έχουν δώσει πάντως 5 αγώνες, αφού αναβλήθηκαν τα ματς με τις ομάδες της Μεγαλόπολης (Πελασγό και Πολύβιο).
Αντίθετα η Σπάρτη έχει αγωνιστεί και στις εφτά πρώτες αγωνιστικές και είναι η ομάδα με τις περισσότερες ήττες μέχρι τώρα στη σεζόν.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγωνιστικές)
1. Καλαμάτα '80 14
2. Γ.Σ. Μεσσήνης 12
-. Αρκαδικός 12
4. Γ.Σ. Γαργαλιάνων 11
5. Σπαρτιατικός 10
6. Πάνας Κανδήλας 9
-. Πάμισος 9
8. Πρωτέας 8
-. Πελασγός 8
10. Πολύβιος 7
-. Σπάρτη 7
12. Ευκλής 5
* Ο Πάνας Κανδήλας έχει - 2 βαθμούς
* Δύο ματς λιγότερα έχουν Ευκλής και Πολύβιος
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Γ.Σ. Μεσσήνης, Γ.Σ. Γαργαλιάνων, Πελασγός και Πρωτέας.