Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2022 11:34

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Την Κυριακή τα ματς που κρίνουν την παραμονή

Γράφτηκε από τον

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας θα διεξαχθούν τα δύο ματς που θα κρίνουν την παραμονή στον 1ο όμιλο της Γ’ εθνικής μπάσκετ.

Ο λόγος για το Γλαύκος – ΣΔΥ Τρίπολης και Δίων Κυπαρισσίας – Ηφαιστος/ Αχιλλέας, που ορίστηκαν για αυτή την Κυριακή στις 5 το απόγευμα. Τα παραπάνω παιχνίδια δεν έγιναν την περασμένη Κυριακή, καθώς υπήρξε καταγγελία, η οποία διερευνήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Η ΕΟΚ δεν ανέφερε πάντως από ποιον έγινε και τι αφορά. Ο φάκελος θα σταλεί στη ΓΓΑ για τα περαιτέρω και η Ομοσπονδία όρισε τα δύο ματς με τα οποία θα ολοκληρωθεί ο πρώτος όμιλος στη Γ’ εθνική μπάσκετ.

Ο Δίων Κυπαρισσίας ισοβαθμεί με Ηφαιστο και ΣΔΥ Τρίπολης στην τελευταία θέση με 22 βαθμούς, ενώ ο Γλαύκος έχει 23. Στα τοπικά πρωταθλήματα υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.
Ο Γλαύκος ωστόσο, έχει σωθεί, αφού υπερτερεί στην τριπλή ισοβαθμία, είτε με Δίωνα και ΣΔΥ Τρίπολης, είτε με Ηφαιστο και ΣΔΥ Τρίπολης. Η ομάδα της Κυπαρισσίας χρειάζεται μόνο νίκη κόντρα σε αυτή του Αιγίου, καθώς και ήττα των Αρκάδων στην Πάτρα. Το ίδιο σενάριο οδηγεί στην παραμονή και τον Ηφαιστο/ Αχιλλέα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα υποβιβαστεί σίγουρα μία ομάδα από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ενώ αν χάσουν και οι δύο, θα οδηγηθούν στα τοπικά πρωταθλήματα.