Τετάρτη, 18 Μάιος 2022 15:50

Στη Βουλή η διάταξη παραχώρησης του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό

Γράφτηκε από τον

Θέμα χρόνου είναι πλέον να επικυρωθεί η παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό για τα επόμενα 49 χρόνια. Η σχετική διάταξη κατατέθηκε στη Βουλή και την Τετάρτη τίθεται προς ψήφιση.

Αντίστροφα για να κάνει δικό του το κλειστό του ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια μετράει ο μπασκετικός Παναθηναϊκός. Την Τρίτη κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η διάταξη για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στο «τριφύλλι».
Σε αυτή αναφέρεται ότι η συμφωνία περιλαμβάνεται το κεντρικό κτήριο μαζί με το σύνολο των βοηθητικών κτηρίων, γραφείων και εγκαταστάσεων, τον κινητό εξοπλισμό και τον περιβάλλοντα περιφραγμένο χώρο. Πέρα απ’ αυτά, δε, παραχωρείται και το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του parking (P5).
Στη διάταξη προβλέπεται ότι το ΟΑΚΑ θα λαμβάνει ετησίως το 30% επί των καθαρών εσόδων που προκύπτουν από την μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση των κτηρίων, των εγκαταστάσεων και των υπαίθριων χωρών (με εξαίρεση τα έσοδα από εισιτήρια, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις).
Παράλληλα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεσμεύεται για επένδυση 3 εκατ. ευρώ εντός 12 ετών στις παραχωρούμενες εγκαταστάσεις, ενώ υποχρεούται να τις συντηρεί και να αποκαθιστά κάθε φθορά ή ζημιά.
Τέλος, δίνεται η ευχέρεια στην ΕΟΚ να χρησιμοποιεί επίσης τις εγκαταστάσεις για τις ανάγκες των εθνικών ομάδων, ενώ εκείνες θα είναι διαθέσιμες και για τη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων.

Πηγή: sport-fm.gr