Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2022 18:02

Ο Νέντοβιτς επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα

Γράφτηκε από τον
Ο Νέντοβιτς επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα

Παρελθόν από το ρόστερ του Παναθηναϊκού αποτελεί ο Νεμάνια Νέντοβιτς, καθώς ο Ερυθρός Αστέρας ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του Σέρβου γκαρντ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο 31 ετών άσος αγωνίστηκε την τελευταία διετία στους «πράσινους», με τους οποίους είχε την παρελθούσα σεζόν 14.3 πόντους και 3.2 ασίστ σε 26 συμμετοχές στη Euroleague. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νέντοβιτς, ο οποίος βοήθησε το «τριφύλλι» να κατακτήσει το νταμπλ τη σεζόν 2020-21, επιστρέφει στον Ερυθρό Αστέρα, όπου άρχισε την καριέρα του και όπου φόρεσε τη φανέλα της ομάδας το διάστημα 2008-12.# Στη συνέχεια ο Νέντοβιτς μεταπήδησε στη Λιέτουβος Ρίτας, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στη Euroleague τη σεζόν 2012-13, ενώ ακολούθως αγωνίστηκε στο NBA με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και στην G-League με τους Σάντα Κρουζ Ουόριορς. Στη συνέχεια επέστρεψε στην Ευρώπη, όπου φόρεσε τις φανέλες των Βαλένθια και Μάλαγα στην Ισπανία και της Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία, από την οποία μετακόμισε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2020.
Είναι επίσης μέλος της εθνικής Σερβίας, την οποία βοήθησε να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.