Παρασκευή, 08 Ιούλιος 2022 13:52

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Ανοιχτό το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου

Γράφτηκε από τον

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, καθώς μένουν δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η β’ φάση.

Μεσοβδόμαδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, έγινε η 8η αγωνιστική που περιλάμβανε μόνο το ματς Γύθειο – Πήγασος, καθώς ο Ν.Ο. Πύλου έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και ο Α.Ο. Μεσσήνης δεν προσήλθε να αγωνιστεί στους Μολάους. Ετσι, ο ΑΠΟΕΛ πήρε στα χαρτιά τη νίκη, όπως και ο Αρις Καλαμάτας με τον Ν.Ο. Πύλου. Στην Αρεόπολη, το Γύθειο νίκησε άνετα με 79-47 τον Πήγασο και ισοβαθμεί με τον ΑΠΟΕΛ Μολάων στην κορυφή.
Το Γύθειο έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο στην Α1 κατηγορία και μένει ανοιχτό το δεύτερο εισιτήριο, το οποίο διεκδικούν ΑΠΟΕΛ Μολάων και Αρις Καλαμάτας, που θα αναμετρηθούν μεταξύ τους την Κυριακή. Η μεσσηνιακή ομάδα χρειάζεται νίκη, αλλά και να καλύψει τη διαφορά των 13 πόντων με την οποία είχε ηττηθεί στο ματς του πρώτου γύρου. Για να τερματίσει δεύτερη χρειάζεται επίσης να κερδίσει τελευταία αγωνιστική (Τετάρτη 13 Ιουλίου) και τον Α.Ο. Μεσσήνης και ο ΑΠΟΕΛ να χάνει εντός έδρας από το Γύθειο.
Οι Λάκωνες έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για την άνοδο, αλλά ο Αρις Καλαμάτας διατηρεί μαθηματικές ελπίδες.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(8η αγωνιστική)
Γύθειο – Πήγασος 79-47
Ν.Ο. Πύλου – Αρις Καλαμάτας 0-20 (α.α)
ΑΠΟΕΛ Μολάων – Α.Ο. Μεσσήνης 20-0 (α.α)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 8 αγώνες)
1. Γύθειο 15
-. ΑΠΟΕΛ Μολάων 15
3. Αρις Καλαμάτας 13
4. Ν.Ο. Πύλου 9
-. Α.Ο. Μεσσήνης 9
6. Πήγασος 8

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 10 Ιουλίου)
Αρις Καλαμάτας – ΑΠΟΕΛ Μολάων
Πήγασος – Α.Ο. Μεσσήνης
Γύθειο – Ν.Ο. Πύλου 20-0 (α.α)