Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2022 18:08

Η ΕΟΚ δημιουργεί Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με ομάδες U21 και περιμένει δηλώσεις συμμετοχής

Γράφτηκε από τον

Δηλώσεις συμμετοχής στο νέο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U21 περιμένει η ΕΟΚ, που ενημέρωσε ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η 1η Αυγούστου.

Ακόμη ένα βήμα προς τα εμπρός από την νέα διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η οποία ανακοίνωσε την δημιουργία Πανελληνίου Πρωταθλήματος U21! Όπως μάλιστα ενημερώνει, η δημιουργία αυτής της νέας διοργάνωσης έχει ήδη βρει θέση στην Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων για την περίοδο 2022/23.

"Βάσει του άρθρου 1, παράγραφος 12 της Γενικής Προκήρυξης δικαίωμα συμμετοχής στις ομάδες έχουν οι αθλητές γεννημένοι τα έτη 2002-2003-2004, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν μέχρι έξι αθλητές το ανώτατο, οι οποίοι είναι γεννημένοι πριν το έτος 2004. Η εκδήλωση πρόθεσης συμμετοχής στο εν λόγω Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U21 έχει καταληκτική ημερομηνία την Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022, ώστε στη συνέχεια να διαμορφωθούν οι όμιλοι και ο τρόπος διεξαγωγής του.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι μπορούν δύο ή περισσότερες ομάδες να συμπράξουν προκειμένου να προχωρήσουν σε εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U21 από κοινού. Οι δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα αποστέλλονται με email (eok-champ@basket.gr)" αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΚ, που περιμένει από σημαντικούς συλλόγους του ελληνικού μπάσκετ να δημιουργήσουν ρόστερ και να χρησιμοποιήσουν αυτό το πρωτάθλημα για την ανάδειξη νέων αθλητών.

Πηγή: sport24.gr