Δευτέρα, 08 Σεπτέμβριος 2014 19:12

Πειθαρχική έρευνα της FIBA κατά της Αυστραλίας για την ήττα από Ανγκόλα

Γράφτηκε από τον

Για πρώτη φορά στα χρονικά, η FIBA αποφάσισε να διερευνήσει μία -κατά τα φαινόμενα- «σκόπιμη» ήττα σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ. Οι αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά των Σλοβένων, μετά την ήττα της Αυστραλίας με 91-83 από την Ανγκόλα, στην τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, ανάγκασαν τη διεθνή ομοσπονδία να ανακοινώσει σήμερα ότι αρχίζει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος των «καγκουρό», με την κατηγορία ότι επίτηδες έχασαν από τους Αφρικανούς, ώστε να αποφύγουν τη δεύτερη θέση του ομίλου και ένα πιθανό ζευγάρωμα με τις ΗΠΑ στα προημιτελικά.



«Η συμπεριφορά της Αυστραλίας στο παρκέ στη διάρκεια του εν λόγω αγώνα, προκάλεσε τεράστια απογοήτευση στους ειδικούς και τους φιλάθλους του μπάσκετ. Η Αυστραλία είναι ύποπτη για το ότι έχασε τον αγώνα, προκειμένου να αποφύγει να συναντήσει τις ΗΠΑ πριν τους ημιτελικούς,» αναφέρει η ανακοίνωση της FIBA.

Με την ήττα αυτή, σε συνδυασμό και με τη νίκη της Λιθουανίας επί της Σλοβενίας λίγο αργότερα, η Αυστραλία τερμάτισε τρίτη στον 4ο όμιλο και πέτυχε αυτό που ήθελε. Εις μάτην, όμως, αφού χθες ηττήθηκε στη φάση των «16» από την Τουρκία και δεν προκρίθηκε καν στα προημιτελικά. Αντίθετα οι Σλοβένοι που εξ αρχής αντέδρασαν με οργή για την αγωνιστική συμπεριφορά των «καγκουρό», νίκησαν τη Δομινικανή Δημοκρατία και πέρασαν στα προημιτελικά, όπου τους περιμένουν οι πανίσχυρες ΗΠΑ.