Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2022 10:55

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΝΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ: “Ολοι μπορούν να χάσουν από όλους”

Γράφτηκε από τον
Ο ΠΑΥΛΟΣ ΝΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ: “Ολοι μπορούν να χάσουν από όλους”

Τη δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα και πρώτη μακριά από την Τέντα, γνώρισε την Κυριακή στην Κόρινθο η Καλαμάτα B.C με σκορ 75-71 από τον τοπικό Παλαίμονα και έπεσε από την κορυφή του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής μπάσκετ.

Η μεσσηνιακή ομάδα απέχει πλέον ένα βαθμό από τους πρωτοπόρους Δίωνα Κυπαρισσίας, Νήαρ Ηστ και Παλαίμονα, ενώ έχει τους ίδιους βαθμούς με Αγία Παρασκευή, Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου και Παναχαΐκή, που είναι και ο επόμενος αντίπαλος.
“Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Παναχαΐκή είναι καλή ομάδα και το ματς έχει ιδιαιτερότητες”, λέει στην “Ε” ο προπονητής της Καλαμάτας B.C. Παύλος Νώντας για το κυριακάτικο πελοποννησιακό ντέρμπι.
Οσο για το παιχνίδι στην Κόρινθο, κρατά την αντίδραση της ομάδας του όταν βρέθηκε να χάνει με 20 πόντους διαφορά.
“Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κοντά στο σκορ, αλλά οι διαιτητές δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους και η διαφορά άνοιξε. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε δυνατά, όπως έπρεπε να κάνουμε από την αρχή και στην ουσία πήγαμε το ματς στο καλάθι.
Η Κόρινθος είναι πολύ καλή ομάδα και κέρδισε δίκαια, αλλά είναι σημαντικό ότι επιστρέψαμε από το -20”.
Η Καλαμάτα B.C. μετρά 4 νίκες και 2 ήττες στις πρώτες έξι αγωνιστικές και το πρόσημο είναι θετικό, σε ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα, με δεδομένο ότι όλα θα κριθούν στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ.
Οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα διεκδικήσουν το μοναδικό εισιτήριο για τη Β’ εθνική και οι υπόλοιπες οχτώ θα μονομαχήσουν για την παραμονή (υποβιβάζονται έξι ομάδες).
Να σημειωθεί ότι στους έξτρα αγώνες μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. Γι’ αυτό και ο Παύλος Νώντας τονίζει ότι: “Το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο. Δεν είναι η παλιά Γ’ εθνική, όπου υπήρχαν 2-3 ταχυτήτων ομάδων. Ολοι μπορούν να χάσουν από όλους. Δεν σημαίνει κάτι ότι τώρα μια ομάδα έχει μόνο ήττες. Μπορεί να αρχίσει να παίρνει μπρος και να μείνει. Το ίδιο ισχύει και με μια ομάδα που τώρα έχει μόνο νίκες.
Η μέχρι τώρα πορεία δεν εξασφαλίζει κάτι, από τη στιγμή που υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος και τα πλέι οφ”.
Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, η Καλαμάτα B.C. προετοιμάζεται για το ματς της Κυριακής, χωρίς τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος υπέστη θλάση και θα μείνει εκτός δράσης για έναν μήνα.
Στο μεταξύ, χθες έγιναν γνωστοί και οι διαιτητές της 7ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Γ’ εθνικής μπάσκετ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ρέφερι έχουν ως εξής:

Κυριακή 5 μ. μ.

Νήαρ Ηστ- Παλαίμων Κορίνθου
Γεωργιλάκης, Πουλάκης
Καλαμάτα B.C.-Παναχαΐκή
Δημουλάς, Παπαγεωργίου
ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου- Αγία Παρασκευή
Καρακωνσταντόπουλος, Γεωργόπουλος
Πήγασος Θυρέας- Δίων Κυπαρισσίας
Ανδρεόπουλος, -Καψαρίδης
Ερμιονίδα- Καλαμάτα ‘80
Καψιώχας, Οικονόμου

Τετάρτη 23/11

Γαλήνη - Προμηθέας 2014, 7 μ.μ.
Αποστολόπουλος, Λάμπος