Κυριακή, 02 Απρίλιος 2023 12:04

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Τελικός για Δίωνα στην Πάτρα

Γράφτηκε από τον
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Τελικός για Δίωνα στην Πάτρα

Η 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής σεζόν θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή στη Γ’ εθνική μπάσκετ.

Η άνοδος και η παραμονή θα κριθούν βέβαια στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ. Στον πρώτο όμιλο, Νήαρ Ηστ, Αγία Παρασκευή και Παλαίμονας Κορίνθου έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους αγώνες ανόδου και σήμερα θα κριθεί η τέταρτη θέση, την οποία διεκδικούν ο Δίων Κυπαρισσίας και η Παναχαϊκή. Το πρόγραμμα μάλιστα φέρνει τις δύο ομάδες αντιμέτωπες στην Πάτρα! Οποια κερδίσει θα μπει στα πλέι οφ και η ηττημένη θα διεκδικήσει την παραμονή στα πλέι άουτ, στα οποία θα λάβουν μέρος οι υπόλοιπες εφτά ομάδες του ομίλου. Μεταξύ αυτών και η Καλαμάτα B.C. και η Καλαμάτα ‘80.

Τα πλέι άουτ σκέφτονται Καλαμάτα B.C. και Καλαμάτα ‘80

Η πρώτη φιλοξενεί την πρωτοπόρο Νήαρ Ηστ, ενώ οι “λύκοι” θα παίξουν στην Κόρινθο με τον Παλαίμονα.
Η Καλαμάτα B.C. μετά την ήττα από τον Γλαύκο στο ματς που επαναλήφθηκε, έχασε τις ελπίδες για την 6η θέση, αφού υστερεί στην ισοβαθμία με τον Γλαύκο που έχει ένα βαθμό περισσότερο. Ετσι θα τερματίσει 7η, αν φέρει ίδιο αποτέλεσμα με την ισόβαθμη Καλαμάτα ‘80, μιας και υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Η Καλαμάτα ‘80 για να τερματίσει 7η, θέλει διπλό στην Κόρινθο και ήττα της Καλαμάτας Β.C. Και οι δύο μεσσηνιακές ομάδες σκέφτονται πάντως ήδη τους αγώνες παραμονής.
Αντίθετα για το Δίωνα το ματς με την Παναχαϊκή είναι τελικός και θα κρίνει τους κόπους μιας χρονιάς. Η ομάδα της Κυπαρισσίας έχει ένα βαθμό περισσότερο από τους Πατρινούς, αλλά στο ματς του πρώτου γύρου είχε γνωρίσει την ήττα. Με νέα ήττα θα ισοβαθμήσει με τους γηπεδούχους και θα υστερεί στην ισοβαθμία. Ως εκ τούτου ψάχνει ένα μεγάλο διπλό ώστε να μπει στην τετράδα και να μην μπλέξει σε περιπέτειες παραμονής.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής

Κυριακή, 5 μ.μ.

Καλαμάτα B.C. - Νήαρ Ηστ
Προμηθέας 2014- Πήγασος Θυρέας
Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου - Γαλήνη
Αγία Παρασκευή - Ερμιονίδα
Παναχαϊκή - Δίων Κυπαρισσίας
Παλαίμων Κορίνθου - Καλαμάτα '80

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 21 αγώνες)
1. Νήαρ Ηστ 38
- Αγία Παρασκευή 38
3. Παλαίμων Κορίνθου 36
-. Δίων Κυπαρισσίας 36
5. Παναχαΐκή 35
6. Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου 32
7. Καλαμάτα B.C. 31
-. Καλαμάτα '80 31
9. Προμηθέας 2014 29
10. Ερμιονίδα 25
11. Γαλήνη 24
12. Πήγασος Θυρέας 23