Τετάρτη, 10 Μάιος 2023 19:15

Πικρός υποβιβασμός του Δίωνα Κυπαρισσίας - Ηττα 75-62 από Προμηθέα

Γράφτηκε από τον

Στον πιο κρίσιμο αγώνα της σεζόν ο Δίων Κυπαρισσίας δεν τα κατάφερε...

Η Τριφυλιακή ομάδα ηττήθηκε πριν λίγο στο Κλειστό της Κυπαρισσίας από τον Προμηθέα με 75-62 και υποβιβάστηκε στην Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ!
Η Πατρινή ομάδα έκανε το 3-2 στη σειρά των πλέι άουτ της Γ' εθνικής μπάσκετ και με ένα σπουδαίο διπλό παρέμεινε στην κατηγορία.
Ηταν μια πικρή ήττα για τον Δίωνα που αν εξαιρεθούν τα 5-6 πρώτα λεπτά που μπήκε καλά στο ματς και πήρε μια διαφορά πέντε πόντων (14-9), στη συνέχεια ήταν ιδιαίτερα άστοχος και συνέχεια κυνηγούσε το σκορ.
Ο Προμηθέας είχε ξανά στη σύνθεση του τον επαγγελματία Γιώργο Τανούλη που έκανε την διαφορά, ενώ από την άλλη ο ηγέτης του Δίωνα Μιχάλης Πελεκάνος δεν έπιασε τα γνωστά στάνταρ απόδοσης του, όντας ιδιαίτερα άστοχος.
Να σημειωθεί πως η Τριφυλιακή ομάδα δεν είχε στον πάγκο τον προπονητή της Γιώργο Διαμαντόπουλο (αλλά και τον Παναγιώτη Κούνα) που τιμωρήθηκε για την αποβολή του στον προηγούμενο αγώνα στην Πάτρα.
Μάλιστα οι άνθρωποι του Δίωνα έχουν πολλά παράπονα για τη στάση της ΕΟΚ, μιας και ενημερώθηκαν για την τιμωρία λίγες ώρες πριν το τζάμπολ στον αγώνα!
Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 18-20, ενώ η Πατρινή ομάδα πήρε στο ημίχρονο με διαφορά πέντε πόντων (32-38).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά υπέρ των φιλοξενούμενων έφτασε τους 11 πόντους, αλλά ο Δίωνας ψαλίδισε τη διαφορά και με δύο τρίποντα στο φινάλε έφτασε στο καλάθι (51-53).
Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με νέο τρίποντο (τρίτο σερί) για την ομάδα της Κυπαρισσίας που προσπέρασε στο σκορ μετά από τα πρώτα λεπτά (54-53)!
Ομως σε εκείνο το σημείο ο Προμηθέας έβγαλε αντίδραση και με πρωταγωνιστή τον Τανούλη, έχτισε μια διαφορά την οποία κράτησε ως το φινάλε, με τους γηπεδούχους να χάνουν
συνεόμενα τρίποντα για να μπουν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης - παραμονής.
Ετσι φτάσαμε στο τελικό 62-75, ένα αποτέλεσμα που πίκρανε τους φίλους του Δίωνα που κατέκλυσαν το Κλειστό της πόλης και συμπαραστάθηκαν θερμά, αλλά κόσμια στην ομάδα τους.
Ετσι ολοκληρώθηκε μια άσχημη χρονιά για το μεσσηνιακό μπάσκετ, μιας και μετά την Καλαμάτα '80 και την Καλαμάτα B.C. υποβιβάστηκε στην Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και ο Δίωνας, ο τρίτος εκπρόσωπος του νομού στις εθνικές κατηγορίες.