Πέμπτη, 11 Μάιος 2023 11:41

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Πικρός υποβιβασμός για το Δίωνα

Γράφτηκε από τον

Στον πιο κρίσιμο αγώνα της σεζόν ο Δίων Κυπαρισσίας δεν τα κατάφερε.

Η μεσσηνιακή ομάδα ηττήθηκε χθες το απόγευμα στο Κλειστό της Κυπαρισσίας από τον Προμηθέα 2014 με σκορ 75-62 και υποβιβάστηκε στην Α1 κατηγορία μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Ο Προμηθέας έκανε το 3-2 τη σειρά των πλέι άουτ της Γ' εθνικής μπάσκετ (μεταφέρονται και τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν) και θα παίζει και τη νέα σεζόν στις εθνικές κατηγορίες. Ετσι η Μεσσηνία έχασε και τρίτη ομάδα, αφού νωρίτερα στη σεζόν είχαν υποβιβαστεί η Καλαμάτα ‘80 (από τον Προμηθέα 2014) και η Καλαμάτα B.C (από την Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου). Ο Δίων έχασε στο τελευταίο ματς της κανονικής σεζόν το εισιτήριο για τα πλέι οφ ανόδου και βρέθηκε στα πλέι άουτ, όπου έχασε την κατηγορία με πλεονέκτημα έδρας.
Θυμίζουμε, ότι στο πρώτο ματς κέρδισε ο Δίων και είχε δύο ευκαιρίες για την παραμονή, κάνοντας το 2-1, αλλά τις έχασε, γνωρίζοντας την ήττα την περασμένη Κυριακή στην Πάτρα και χθες στο γήπεδό του.
Ο Δίων, αν εξαιρεθούν τα πρώτα έξι λεπτά που μπήκε καλά στο ματς και πήρε μια διαφορά πέντε πόντων (14-9), στη συνέχεια ήταν ιδιαίτερα άστοχος και κυνηγούσε το σκορ.
Ο Προμηθέας είχε ξανά στη σύνθεση του τον επαγγελματία Γιώργο Τανούλη που έκανε την διαφορά, ενώ από την άλλη ο ηγέτης του Δίωνα Μιχάλης Πελεκάνος δεν έπιασε τα γνωστά στάνταρ απόδοσης του, όντας άστοχος.
Να σημειωθεί, ωστόσο, πως η Τριφυλιακή ομάδα δεν είχε στον πάγκο τον προπονητή της Γιώργο Διαμαντόπουλο (αλλά και τον Παναγιώτη Κούνα) που τιμωρήθηκε για την αποβολή του στον προηγούμενο αγώνα στην Πάτρα.
Μάλιστα οι άνθρωποι του Δίωνα έχουν πολλά παράπονα για τη στάση της ΕΟΚ, μιας και ενημερώθηκαν για την τιμωρία λίγες ώρες πριν το τζάμπολ στον αγώνα!
Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 18-20, ενώ η πατρινή ομάδα πήγε στο ημίχρονο με διαφορά έξι πόντων (32-38). Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά υπέρ των φιλοξενούμενων έφτασε τους 11 πόντους, αλλά ο Δίωνας ψαλίδισε τη διαφορά και με δύο τρίποντα στο φινάλε έφτασε στο καλάθι (51-53).
Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με νέο τρίποντο (τρίτο σερί) για την ομάδα της Κυπαρισσίας που προσπέρασε στο σκορ μετά από τα πρώτα λεπτά (54-53)! Ομως σε εκείνο το σημείο, ο Προμηθέας έβγαλε αντίδραση και με πρωταγωνιστή τον Τανούλη, έχτισε μια διαφορά την οποία κράτησε ως το φινάλε, με τους γηπεδούχους να χάνουν συνεχόμενα τρίποντα για να μπουν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης – παραμονής. Ετσι φτάσαμε στο τελικό 62-75, ένα αποτέλεσμα που πίκρανε τους φίλους του Δίωνα που κατέκλυσαν το κλειστό της πόλης και συμπαραστάθηκαν θερμά, αλλά κόσμια στην ομάδα τους.

Παραίτηση Γιαννόπουλου


Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο αντιπρόεδρος του Δίωνα Δημήτρης Γιαννόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του. Ο Γιαννόπουλος έζησε ένα μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησε από τη Β’ τοπική και έφθασε στη Γ’ εθνική μπάσκετ.
“Μετά το πέρας των play outs και μετά τις ήττες από τον Προμηθέα 2014 έχοντας καταλάβει την άκρως τιμητική 5η θέση και πέφτοντας από τις Εθνικές κατηγορίες, δυστυχώς δεν επετεύχθη ο στόχος. Ως υπεύθυνος του σχεδιασμού αυτής της ομάδος, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και υποβάλλω την παραίτησή μου. Ολοκληρώθηκαν 5 χρόνια στη διοίκηση του Δίωνα όπου και τις 1825 αυτές μέρες ήταν γεμάτες Δίωνα. Από το Β τοπικό καταφέραμε και κάναμε το Δίωνα, τη μεγαλύτερη ομάδα της Ένωσης, μία ομάδα πρότυπο, μία ομάδα που έγινε γνωστή σε όλη την Ελλάδα και ναι ομάδα πρότυπο για πολλές άλλες ομάδες.
Καταφέραμε και αναβαθμίσαμε ένα γήπεδο όσο καλύτερα μπορούσαμε, με κυριότερο επίτευγμα την τοποθέτηση του δαπέδου.
Καταφέραμε ο εξοπλισμός της ομάδος να φτάσει σε επίπεδα ομάδων επαγγελματικών. Να αυξηθούν οι αθλητές του συλλόγου, σχεδόν διπλασιαστεί, σε μία εποχή που σε όλους τους συλλόγους λιγοστεύουν, και να ζήσουν στιγμές και πορείες πρωτόγνωρες για όλους μας στη Δυτική Μεσσηνία.
Καταφέραμε την καρδιά του μεσσηνιακού Basket να την φέρουμε στην Κυπαρισσία”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Γιαννόπουλος στην επιστολή παραίτησης, στην οποία ευχαριστεί όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν σε αυτή την πορεία και ζήτησε συγνώμη “Από όλους στην ομάδα που έχω στεναχωρήσει ή αδικήσει, αλλά τους διαβεβαιώ ότι όλες οι πράξεις μου όλα τα χρόνια είχαν ως γνώμονα το καλό του Δίωνα και μόνο, βάζοντας τον πάνω απ όλα ακόμα κι από τα παιδιά μου, που όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν τι σημαίνει αυτό”.