Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 11:21

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Μόνο νίκες ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων στην κανονική σεζόν!

Γράφτηκε από τον

Ούτε ο Σπαρτιατικός μπόρεσε να βάλει φρένο στην εντυπωσιακή πορεία του Γ.Σ. Γαργαλιάνων.

Ο πρωτοπόρος στην Α1 κατηγορία μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, πέρασε το Σάββατο νικηφόρα και από τη Σπάρτη (73-70) και ολοκλήρωσε αήττητος την κανονική σεζόν. Η μεσσηνιακή ομάδα κέρδισε και τους 22 αγώνες που έδωσε και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στα πλέι οφ. Εκεί όπου συμμετέχουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.

Τα ζευγάρια των πλέι οφ για τον τίτλο

Ο λόγος για τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων, τον Σπαρτιατικό, το Γύθειο και τον Πολύβιο, με τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων να παίζει στον ημιτελικό με τον Πολύβιο και τον Σπαρτιατικό με το Γύθειο. Η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί στις τρεις νίκες, με τις ομάδες να μεταφέρουν τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν.
Ως εκ τούτου, ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων ξεκινά τη σειρά με 2-0, ενώ στο άλλο ζευγάρι το σκορ είναι στο 1-1. Οι γηπεδούχοι έχουν πλεονέκτημα έδρας στους ημιτελικούς, ενώ το απόλυτο πλεονέκτημα έχει η ομάδα του Αντώνη Κούτρη, που αν περάσει στον τελικό, θα έχει πάλι “προίκα” το 2-0 με όποιον και αν παίξει.
Ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων με τη νίκη επί του Σπαρτιατικού “κλείδωσε” ουσιαστικά τον τίτλο. Σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ.
Οσον αφορά την παραμονή, την Α1 κατηγορία θα αποχαιρετήσουν τέσσερις συνολικά ομάδες, χωρίς να διεξαχθούν πλέι άουτ. Το ματς που θα κρίνει πολλά είναι το Πρωτέας – Αρκαδικός που έχει αναβληθεί.
Γι’ αυτό και η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ανέβαλε το Σαββατοκύριακο τα ματς των ομάδων που εμπλέκονται για την παραμονή και έγιναν μόνο τρεις συναντήσεις για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής σεζόν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(22η αγωνιστική)
Γύθειο – Πάνας Κανδήλας 85-45
Πολύβιος – Πελασγός 70-57
Σπαρτιατικός – Γ.Σ. Γαργαλιάνων 70-73
Αρις Καλαμάτας – Αρκαδικός αναβλήθηκε
ΑΠΟΕΛ Μολάων – Γ.Σ. Μεσσήνης αναβλήθηκε
Σπάρτη – Πρωτέας αναβλήθηκε

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 22 αγώνες)
1. Γ.Σ. Γαργαλιάνων 44
2. Σπαρτιατικός 40
-. Γύθειο 40
-. Πολύβιος 40
5. Πελασγός 32
-. Πάνας Κανδήλας 32
7. ΑΠΟΕΛ Μολάων 30
8. Γ.Σ. Μεσσήνης 27
9. Αρκαδικός 26
-. Αρις Καλαμάτας 26
11. Πρωτέας 25
12. Σπάρτη 22
* Δύο αγώνες λιγότερους έχουν Πρωτέας και Αρκαδικός
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Αρις Καλαμάτας, ΑΠΟΕΛ Μολάων, Γ.Σ. Μεσσήνης και Σπάρτη.