Τρίτη, 16 Μάιος 2023 17:00

Final Four: Πάνω από 4.000 οπαδοί του Ολυμπιακού στο Κάουνας!

Γράφτηκε από τον

Πάνω από 4.000 οπαδοί του Ολυμπιακού θα βρίσκονται στις εξέδρες της Zalgirio Arena με προοπτική να φτάσουν και τους 5.000. Μόνο η Μπαρτσελόνα κράτησε όλα της τα εισιτήρια, εκλογικά κέντρα σε Κάουνας και Βίλνιους.

Με κάθε τρόπο θα ταξιδέψουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στην Λιθουανία για το Final Four 2023. Αν και δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις για τα αεροδρόμια του Κάουνας και του Βίλνιους (πέρα από τα τσάρτερ), ο κόσμος θα φτάσει στον προορισμό του μέσω Πολωνίας, Τουρκίας, Αγγλίας και Κύπρου. Μάλιστα όσοι ταξιδεύψουν μέσω Πολωνίας, έχουν ήδη κλείσει βανάκια για να μεταβούν οδικώς στον προορισμό τους.

Οι τελευταίοι υπολογισμοί βγάζουν ακόμα μεγαλύτερο νούμερο σε σχέση με τους 2.500 που ήταν η αρχική εκτίμηση του Νίκου Λεπενιώτη μετά την πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε και τους 4.000 που δήλωσε ο Χρήστος Μπαφές στο ματς του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα ξεπεράσουν σίγουρα τους 4.000 και ίσως το νούμερο να αυξηθεί και στο τέλος να είναι κοντά στους 5.000. Κάτι που έμοιαζε αφάνταστα δύσκολο στην αρχή, με δεδομένη τη δυσκολία του ταξιδιού λόγω των πτήσεων, αλλά και το μεγάλο κόστος.

Ο κύριος όγκος των οπαδών θα μείνει στο Βίλνιους, άλλωστε στο Κάουνας έχει κλείσει κάθε γωνιά που θα μπορούσε να φιλοξενήσει ταξιδιώτη. Η απόσταση οδικώς ή με τρένο από την πρωτεύουσα της Λιθουανίας στην πόλη που θα φιλοξενήσει το Final Four είναι λίγο παραπάνω από μία ώρα.

Κάλπες σε Κάουνας και Βίλνιους!

Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που προνόησαν και θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και επί λιθουανικού εδάφους. Είναι αυτοί που θεωρούσαν σίγουρη και την πρόκριση του Ολυμπιακού και το ταξίδι για το Final Four. Ετσι, λοιπόν, θα στηθούν κάλπες στο Βίλνιους και το Κάουνας το Σάββατο 20 Μαϊου και οι Έλληνες ταξιδιώτες θα μπορούν να ψηφίσουν. Για τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό, η διαδικασία γίνεται μια μέρα πριν σε σχέση την Ελλάδα.

Επέστρεψαν εισιτήρια Ρεάλ και Μονακό

Κατά τα άλλα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μονακό δεν μπόρεσαν να δώσουν σε οπαδούς τους ούτε καν τα λιγοστά εισιτήρια (560) που δικαιούνταν και τα επέστρεψαν στην EuroLeague. Ο Ολυμπιακός κατάφερε και εξασφάλισε τα περισσότερα εξ αυτών για τα διαθέσει στους οπαδούς του, δηλαδή τους κατόχους διαρκείας που έχουν και προτεραιότητα όπως ανέφερε η ανακοίνωση της ΚΑΕ. Κάπως έτσι αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία η κατοχή διαρκείας και για την επόμενη σεζόν και λόγω της διαδικασία για το Final Four (πέρυσι και φέτος), αλλά και γιατί έμεινε πολύς κόσμος έξω στα playoffs. Θυμίζουμε ότι στο τελευταίο παιχνίδι βγήκαν προς διάθεση 4.000 εισιτήρια και εξαφανίστηκαν σε 8 λεπτά.

Όλα της τα εισιτήρια (560) για το Final Four 2023 εξάντλησε η Μπαρτσελόνα, που θα έχει και την υποστήριξη των Λιθουανών λόγω της παρουσίας τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Πηγή: sport24.gr