Κυριακή, 12 Οκτώβριος 2014 22:02

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Με ήττα ξεκίνησε ο Ακάδημος, 64-45 στην Τέντα από την ισχυρή Ενωση Ιλίου

Γράφτηκε από τον

Με ήττα ξεκίνησε στην Τέντα παρουσία πολλών φιλάθλων η προσπάθεια του Ακάδημου στον μαραθώνειο της Γ' εθνικής κατηγορίας κόντρα στην Ενωση Ιλίου, η οποία την περασμένη χρονιά ανήκε στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής κατηγορίας όπου φιλοδοξεί να επιστρέψει.


Τελική νικήτρια της αναμέτρησης αναδείχθηκε η φιλοξενούμενη ομάδα με 45 - 64 αφού η ελπιδοφόρα σε γενικές γραμμές παρουσία του Ακάδημου δεν μπόρεσε να δώσει το θετικό αποτέλεσμα στους γηπεδούχους που αγωνίστηκαν με σημαντικότατες απουσίες όπως οι Λουρμπέας, Γεωργανάς, Αλοίμονος και Κουτίβας.
Πάντως η συνολική προσπάθεια τους μπορεί να τους βοηθήσει σημαντικά στην συνέχεια ώστε με την συμπαράσταση του τεχνικού τους Παύλου Νόντα να έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης στην πρώτη ιστορική για αυτόν αναμέτρηση στην Γ' εθνική ο Ακάδημος δεν φοβήθηκε τον αντίπαλο του προσπάθησε παρά τις απουσίες του να κάνει το παιχνίδι και μέχρι ενός ορισμένου σημείου τα κατάφερε αφού προηγήθηκε της Ενωσης Ιλίου με 4 - 0 στο 2΄ και 11 - 10 στο 10΄.
Οι δύο αντίπαλοι συνέχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι το 15΄ χρονικό σημείο στο οποίο το φωτεινό ταμπλό της Τέντας έδειχνε 17 - 17. Στην συνέχεια όμως οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να εκμεταλλεύονται καλύτερα τα όποια κενά και λάθη του Ακάδημου με συνέπεια να προηγηθούν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με 30 - 22, στο 28΄με 40 - 30 και στο 30΄με 50 - 34 διαφορά που σίγουρα έδειξε το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής της συνάντησης.
Με αυτό το  - 16 σε βάρος της η Καλαματιανή ομάδα προσπάθησε χωρίς πάντως επιτυχία μήπως καταφέρει και αντιδράσει στο τελευταίο 10λεπτο χωρίς πάντως ιδιαίτερη επιτυχία αφού οι μετέπειτα νικητές είχαν ακόμη σύμμαχο σε αυτό το διάστημα την καλή για αυτούς ψυχολογία.
Ετσι το ταμπλό της Τέντας έδειχνε σκορ 50 - 38 στο 32', 57 - 42 στο 38΄ και 64 - 45 στο 40΄ οπότε και ολοκληρώθηκε η συνάντηση για την Αθηναική ομάδα. Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι Τσακαλογιάννης και Κανελλόπουλος.
ΑΚΑΔΗΜΟΣ (Νόντας): Τσικούρης 2, Γιαννουκάκης 14, Φωτάκης 8, Σκοπέτος 6, Καλογερόπουλος 4, Καζολέας 4, Καραμπάγιας 2, Λαζαρακόπουλος 3, Π. Γιαννακόπουλος 2, Ανδριανόπουλος, Σπαντιδέας.
ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ (Πανουλιας): Βαιδάκης 2, Μπέλλας 8(1), Τσολάκης 13, Ο. Μπέλλας 14(2), Γεωργιάδης 7, Μητρόπουλος 2, Μίχος 2, Φούντας 10(1), Παπαηλιού 2, Στρατόπουλος 2, Ραλάκης.

Η επόμενη αγωνιστική
(Κυριακή 19 Οκτωβρίου)
Ζάκυνθος - Κεραυνός Αιγίου
Χαλάνδρι - Πέραμα
Ενωση Ιλίου - Κρανίδι
Πεντέλη - Ακάδημος
Μανδραϊκός - Προμηθέας Χαλ.
Νίκη Αμαρουσίου - Εσπερος ΑΟΠΑ
Νήαρ Ηστ - Απόλλωνας Αρχ. Κορίνθου