Σάββατο, 27 Μάιος 2023 11:24

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Στέψη ή παράταση σήμερα στους Γαργαλιάνους;

Γράφτηκε από τον
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Στέψη ή παράταση σήμερα στους Γαργαλιάνους;

Η ώρα για τους τελικούς των πλέι οφ στην Α1 κατηγορία μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έφθασε.

Γ.Σ. Γαργαλιάνων και Σπαρτιατικός ξεπέρασαν τα εμπόδια του Πολύβιου και του Γυθείου, αντίστοιχα και θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και κατ’ επέκταση το εισιτήριο της ανόδου για τη Γ’ εθνική μπάσκετ.
Ο πρώτος τελικός θα διεξαχθεί σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο Κλειστό των Γαργαλιάνων (Νάστος, Τσιμπούρης οι διαιτητές) με τη σειρά να ξεκινά με 2-0 υπέρ της μεσσηνιακής ομάδας, αφού μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν.
Ο πρωταθλητής κρίνεται στις τρεις νίκες. Κάτι που σημαίνει ότι ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων απέχει μια νίκη από τον τίτλο.
Ως εκ τούτου αν εκμεταλλευτεί σήμερα την έδρα του, θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ο Σπαρτιατικός θα επιδιώξει να υποχρεώσει στην πρώτη ήττα της σεζόν τους γηπεδούχους, ώστε να στείλει τους τελικούς σε δεύτερο ματς την Τετάρτη στη Σπάρτη. Στους ημιτελικούς, ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων χρειάστηκε μόνο ένα ματς για να αποκλείσει τον Πολύβιο (91-58), αφού είχε “προίκα” το 2-0 της κανονικής σεζόν. Ο Σπαρτιατικός ξεκίνησε με το σκορ στο 1-1 απέναντι στο Γύθειο και νίκησε δύο συνεχόμενες φορές στην παράταση (108-99 και 64-59), κάνοντας το 3-1. Ο Σπαρτιατικός είχε καταλάβει και τη δεύτερη θέση στην κανονική σεζόν, πίσω από τον πρώτο και αήττητο Γ.Σ. Γαργαλιάνων, που έκανε το “22 στα 22” και έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας.
Η ομάδα του Αντώνη Κούτρη μετρά συνολικά 23 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και θέλει να πάρει αήττητη το πρωτάθλημα.

Τα μεταξύ τους ματς στο πρωτάθλημα

Ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων έχει κερδίσει- όπως προαναφέραμε- και τα δύο παιχνίδια με τον Σπαρτιατικό στην κανονική σεζόν. Στις 29 Ιανουαρίου επικράτησε στους Γαργαλιάνους με σκορ 79-58 για την 11η αγωνιστική και στις 13 Μαΐου νίκησε στη Σπάρτη με 73-70, για την 22η και τελευταία αγωνιστική.