Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 13:34

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Τίτλος και ιστορική άνοδος στη Γ' εθνική για τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων! (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Τον τίτλο που πρωταθλητή στην Α1 κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ πανηγυρίζουν από το Σάββατο στους Γαργαλιάνους!

Ο τοπικός Γυμναστικός Σύλλογος ζει μεγάλες στιγμές μιας και πήρε την άνοδο στη Γ' εθνική κατηγορία μπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία του! Η ομάδα του Αντώνη Κούτρη νίκησε με 90-77 τον Σπαρτιατικό στον πρώτο τελικό των πλέι οφ της Α1 κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και έκανε το 3-0 στις νίκες, μιας και είχε άλλες δύο νίκες από την κανονική περίοδο.
Στο τέλος της αναμέτρησης τα πανηγύρια ήταν έξαλλα από διοικούντες, τεχνικό τιμ, μπασκετμπολίστες και τους πάνω από 400 φίλους του Γ.Σ. Γαργαλιάνων που είχαν κατακλύσει το Δημοτικό Γυμναστήριο της πόλης!

Πήρε αήττητος το πρωτάθλημα!

Το πλέον εντυπωσιακό για την ομάδα των Γαργαλιάνων είναι πως κατέκτησε τον τίτλο αήττητη, έχοντας 24 νίκες σε ισάριθμους αγώνες τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στα πλέι οφ. Κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην πρώτη κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, με την ομάδα των Γαργαλιάνων να γράφει και σε αυτό το κομμάτι ιστορία!
Ετσι τη νέα σεζόν ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην Γ' εθνική κατηγορία μπάσκετ, μιας και τη φετινή σεζόν υποβιβάστηκαν οι Δίων Κυπαρισσίας, Καλαμάτα B.C. και Καλαμάτα '80.
Οσον αφορά το σαββατιάτικο παιχνίδι οι γηπεδούχοι με την συμπαράσταση των πολυάριθμων φίλων τους μπήκαν δυνατά και πήραν διαφορά δέκα πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο
(28-18).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η διαφορά υπέρ της ομάδας του Αντώνη Κούτρη μεγάλωσε και άγγιξε τους 20 πόντους (48-29 ημίχρονο).
Στο τρίτο όμως δεκάλεπτο ο Σπαρτιατικός αντέδρασε και έριξε τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους, με συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα κυρίως από τους Γκιόκα και Μπάχα.

Ομως στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα των Γαργαλιάνων σοβαρεύτηκε, άρχισε να αυξάνει τη διαφορά, με πρωταγωνιστές τους Καραγιαννίδη, Λαζαρίδη και Γιαννακόπουλο και
εν τέλει πήρε εύκολα τη νίκη με δεκατρείς πόντους διαφορά (90-77).

Τρελό γλέντι στην απονομή!

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Κλειστό των Γαργαλιάνων στήθηκε τρελό γλέντι για την απονομή της κούπας,
με τους φίλους της ομάδας να δημιουργούν "καυτή" ατμόσφαιρα με καπνογόνα, κομφετί και συνθήματα!
Το αποκορύφωμα των πανηγυρισμών ήταν όταν ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης έδωσε το τρόπαιο στον αρχηγό της ομάδας Μάριο Τσαγκάνη, ο οποίος το σήκωσε εν μέσω
αποθέωσης!

Η ομάδα των Γαργαλιάνων μετά τη σπουδαία αυτή επιτυχία ανέβασε στον λογαριασμό της στο Facebook το εξής μήνυμα:
"Με το ισοπεδωτικό σερί 24-0 η ομάδα μας πήρε το πρωτάθλημα της Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και κέρδισε άξια την άνοδο στην Γ' εθνική κατηγορία!
Συγχαρητήρια στους παίκτες, τους προπονητές και όσους βοήθησαν να φτάσει η ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος".
Διαιτητές: Νάστος - Τσιμπούρης

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 48-29, 66-62, 90-77.
Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ (Κούτρης-Κλαδιανός): Καραγιαννίδης 21 (2), Γιαννακόπουλος 15, Κυριακόπουλος, Γιαννόπουλος 17 (2), Λαζαρίδης 19 (5), Τσαγκάνης 5 (1), Ντεμερούκας, Μητρόπουλος, Κλεφτάκης 11 (1), Μιχαλόπουλος, Δημητρακόπουλος 2.
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ (Σκιαδάς): Μπάχα 13 (4), Γκαναβιάς 6, Κοντογιώργης 4, Μπόγρης 21 (3), Σπυράκος 2, Καλλιάνης 2, Γκλέκας 2, Δανούσης 8, Γκιόκας 19 (6).