Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 12:35

Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Κλέβει τις εντυπώσεις στη National League 2

Γράφτηκε από τον
Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Κλέβει τις εντυπώσεις στη National League 2


Μετά τη Δόξα Πύρρου Αρτας και τον Αργοναύτη, ήταν η σειρά της Παναχαϊκής να φύγει ηττημένη την Κυριακή από το κλειστό των Γαργαλιάνων.


Ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων σημείωσε την τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο σπίτι του και τέταρτη συνεχόμενη, καθώς έχει κερδίσει εκτός έδρας και τα Ιωάννινα ΣΚ. Ετσι, ανέβηκε στην 3η θέση του 1ου ομίλου στη National League 2, με απολογισμό 5 νίκες και 3 ήττες σε οχτώ αγωνιστικές και ενώ μέχρι την τέταρτη αγωνιστική είχε μόνο ένα ροζ φύλλο αγώνα. Αυτό που πήρε τη δεύτερη αγωνιστική στη Θεσπρωτία, όπου επικράτησε με 64-55 της ΚΑΕ Παραμυθιάς. Οι νεοφώτιστοι ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με ήττα στην Πύλο από τον Ιόνιο με 81-71, εκεί όπου ηττήθηκε την τρίτη αγωνιστική και από την Αχαγιά με 76-63 και ακολούθησε η ήττα με 65-56 από τον Προμηθέα 2014 στην Πάτρα στις 12 Νοεμβρίου. Εκτοτε ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων είναι αήττητος, αφότου επέστρεψε στη φυσική του έδρα, που τη στερήθηκε σε δύο ματς πρωταθλήματος και ένα κυπέλλου, λόγω εργασιών για την τοποθέτηση παρκέ.
Ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων έχει αξιοποιήσει μέχρι σήμερα την έδρα του (3 στα 3) νικώντας με 69-65 την Δόξα Πύρρου Αρτας, 76-66 τον Αργοναύτη και με 78-66 την περασμένη Κυριακή την Παναχαϊκή, ενώ έχει κερδίσει όπως προαναφέραμε και εκτός με 79-73 τα Ιωάννινα ΣΚ.
Επόμενος αντίπαλος η δυνατή Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου εκτός έδρας, στο τελευταίο ματς για το 2023, όπου η μεσσηνιακή ομάδα θα επιδιώξει να διευρύνει το σερί και να μείνει σε τροχιά πλέι οφ ανόδου. Οπως και να 'χει η μέχρι σήμερα πορεία είναι εξαιρετική, με δεδομένο ότι ο Γ.Σ. Γαργαλιάνων αγωνίζεται για πρώτη φορά σε εθνική κατηγορία και έχει να αντιμετωπίσει και αρκετά προβλήματα τραυματισμών, με σοβαρότερο αυτό του Καραγιαννίδη, που υπέστη ρήξη χιαστού και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.
"Μετά την επιστροφή στο γήπεδο μας, έχουν επιστρέψει και οι τραυματίες στις προπονήσεις. Η ομάδα δούλεψε σωστά και με μεγάλες εντάσεις και αν εξαιρέσουμε τον τραυματισμό του Γιώργου Καραγιαννίδη που για φέτος δεν τον υπολογίζουμε, έχουμε πλέον γίνει ομάδα, παίζοντας σωστό μπάσκετ με ρόλους με απλωμένο ροτέισον. Αυτό μας έφερε τις συνεχόμενες νίκες και από το 1-3 κατά μας γυρίσαμε σε 5-3 υπέρ μας Η χρονιά είναι όμως μεγάλη και εμείς κάθε αγωνιστική προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται, γιατί φέτος όλο και κάτι μας συμβαίνει", λέει στην "Ε" ο προπονητής του Γ.Σ. Γαργαλιάνων Αντώνης Κούτρης για το καρέ νικών και αναφέρεται στη συνέχεια στα προβλήματα ενόψει του κυριακάτικου αγώνα στην Πάτρα.
"Ο Γιαννακόπουλος έχει εδώ και καιρό την μέση του και δεν βλέπω να μπορέσει να αγωνιστεί την Κυριακή.. Ο Μπουκουβάλας ο οποίος μας έχει φέρει φοβερή ενέργεια, μετά την επιστροφή του από αποχή δύο μηνών, έχει μια μικρή θλάση στον προσαγωγό και έχουμε αυτήν την βδομάδα την έλλειψη του Λαζαρίδη που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για σοβαρό προσωπικό λόγο".

Στο τεχνικό τιμ ο Καραγιαννίδης

Ο Αντώνης Κούτρης αποκάλυψε ότι στο τεχνικό τιμ θα προστεθεί ο μεγάλος άτυχος της σεζόν Γιώργος Καραγιαννίδης, μέχρι την πλήρη αποκατάστασή του, ώστε να έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης. Οσο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο έμπειρος τεχνικός είναι αισιόδοξος: "Έχουμε πολύ καλό υλικό αγωνιστικά αλλά κυρίως έχουμε πολύ καλά παιδιά και σωστούς επαγγελματίες. Eτσι σε συνδυασμό με ότι από την διοίκηση μέχρι τον τελευταίο παίκτη μας στο μίνι, η ομάδα λειτουργεί σαν οικογένεια με τις σωστές συνθήκες που παρέχονται από αυτήν, υπάρχουν οι βάσεις για κάτι πολύ καλό φέτος".

Πρώτος σκόρερ ο Σίμοβιτς
σε όλους τους ομίλους!

Στους 32 πόντους... σταμάτησε την Κυριακή κόντρα στην Παναχαϊκή, ο Αλεξέι Σίμοβιτς, οδηγώντας σε μία ακόμα νίκη τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων. Ο Σέρβος μπασκετμπολίστας έφθασε τους 184 σε οχτώ μόλις αγωνιστικές και είναι ο πρώτος σκόρερ όχι μόνο στον 1ο όμιλο της National League 2, αλλά και στους τέσσερις συνολικά ομίλους. Δεύτερος όσον αφορά τον πρώτο όμιλο, είναι ο Λούκα Ιλιτς (Δόξα Πύρρου Αρτας) με 177 πόντους και τρίτος με 164 πόντους ο Παναγιώτης Τσατάλας του Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, ενώ στη γενική κατάταξη δεύτερος πίσω από τον Σίμοβιτς είναι ο Συμεών Παπαδόπουλος (κουΠΑ Κιλκίς) με 179 πόντους και τρίτος ο Ιλιτς (177 πόντους).