Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 14:38

Η Καλαμάτα φιλοξενεί την Κυριακή το Jamboree MiniBasket

Γράφτηκε από τον
Η Καλαμάτα φιλοξενεί την Κυριακή το Jamboree MiniBasket

Τo Jamboree MiniBasket ετοιμάζει τις βαλίτσες του και αυτή την Κυριακή θα βρίσκεται στην Καλαμάτα.

Η ΕΟΚ στο πλαίσιο ανάπτυξης του αθλήματος στις μικρές ηλικίες και μέσα από το πρόγραμμα Healthy Hoops 4All,, έχει προγραμματίσει σε συνεργασία με την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π, τη διοργάνωση του τουρνουά Jamboree MiniBasket στην Τέντα. Στο τουρνουά θα πάρουν μέρος οι: Καλαμάτα '80, Απόλλων Καλαμάτας, Καλαμάτα B.C,, ΆΕΠΣ Αρις, ΝΟ Πύλου και Σπάρτη. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 2 το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
9 π.μ: Καλαμάτα '80 1- Απόλλων Καλαμάτας
10 π.μ: ΑΕΠΣ Άρις-ΝΟ Πύλου
11 π.μ.: Διαγωνισμοί Ελεύθερων Βολών και Τριπόντων
12 μ: Kαλαμάτα B.C. 1- Σπάρτη
1 μ.μ.: Καλαμάτα '80 2- Kαλαμάτα B.C. 2


Ο τρόπος διεξαγωγής του τουρνουά

Στα τουρνουά Jamboree Minibasket,συμμετέχουν αγόρια ηλικίας 11-12 ετών (γεννημένοι το 2012 και 2013) από τα αθλητικά σωματεία της περιοχής που διεξάγεται και είναι μέρος του Προγράμματος Healthy Hoops 4All (U12). Σε κάθε πόλη, πραγματοποιούνται τέσσερις αγώνες, με τη συμμετοχή οκτώ αθλητικών σωματείων, τα οποία ανήκουν στην Ένωση. Η διάρκεια του κάθε αγώνα ορίζεται σε τέσσερις περιόδους των 10 λεπτών μεικτού χρόνου και στα τελευταία 15’’ της κάθε περιόδου ο χρόνος είναι καθαρός. Οι μπασκέτες προσαρμόζονται ώστε το ύψος της στεφάνης να βρίσκεται στα 2,60μ.
Κάθε αγώνας διευθύνεται από έναν διαιτητή και έναν κριτή και την υποχρεωτική λειτουργία στο 24άρι (χειρός) ενώ δεν κρατείται σκορ και δεν βρίσκεται σε λειτουργία αγωνιστικός πίνακας (ηλεκτρονικός ή χειροκίνητος) – όπως αναφέρονται και στην προκήρυξη των αγώνων. Μεταξύ του δεύτερου και τρίτου αγώνα, πραγματοποιούνται διαγωνισμοί ελεύθερων βολών και τριπόντων – με τους τρεις πρώτους νικητές σε κάθε διαγωνισμό, να λαμβάνουν αναμνηστικά δώρα. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης ενός τουρνουά Jamboree MiniBasket πραγματοποιείται Online Course για τους προπονητές και τους υπεύθυνους ακαδημιών των σωματείων που συμμετέχουν σχετικά με το MiniBasket (προπονητικά ζητήματα, παιδαγωγικά, διατροφή κ.α.).