Παρά την ήττα με 88-78, η ομάδα έδειξε σημάδια βελτίωσης και θετικά στοιχεία, ενώ αξιολογήθηκε η αγωνιστική της κατάσταση μετά και το πρώτο φιλικό τεστ με τον Χολαργό την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου. Και στα δύο φιλικά, ο προπονητής Χρήστος Γκαβανόπουλος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες.
Στην αρχική πεντάδα στο ματς με την Ελευθερία Μοσχάτου ξεκίνησαν οι Γυφτάκης, Ψαρόπουλος, Νικολιδάκης, Βουκίτσεβιτς και Δαμιανάκος, ενώ στη συνέχεια πήραν χρόνο συμμετοχής οι Καστανιώτης, Γαβρίλης, Αρβανίτης, Αγγελιδάκης, Μακαριάδης, Ντεμερούκας, Γιαννόπουλος και Σοφιανόπουλος.
Η ήττα δεν επισκιάζει την εικόνα της ομάδας, καθώς το προπονητικό επιτελείο επεξεργάζεται τα δεδομένα και από τα δύο φιλικά για να προχωρήσει στις απαραίτητες προσαρμογές. Ο ΓΣ Γαργαλιάνων θα συνεχίσει την προετοιμασία του με προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα, με στόχο να φτάσει όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν, που είναι το παιχνίδι κυπέλλου Ελλάδας με την Αχαγιά ’82, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στο κλειστό των Γαργαλιάνων.
https://notosport.eleftheriaonline.gr/basketball/item/59427-g-s-gargalianon-filiki-itta-apo-eleftheria-mosxatou-fotografies#sigProIdc1a0657198
