Πέμπτη, 19 Μάρτιος 2015 08:11

Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ: Καθοριστικό ματς για την παραμονή δίνει ο Ακάδημος την Κυριακή με Νήαρ Ηστ

Γράφτηκε από τον

Η καλή προσπάθεια στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον δυνατό Προμηθέα Χαλανδρίου δεν έφερε την νίκη στον Ακάδημο Καλαμάτας, ο οποίος έχασε με 71- 64 και παρέμεινε κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού.


Οι Καλαματιανοί παραμένουν έτσι σε δύσκολη θέση όσο αφορά την παραμονή στην Γ' εθνική, ωστόσο δικαιούνται ακόμη να ελπίζουν καθώς απομένουν έξι αγωνιστικές και η διαφορά από την ζώνη είναι μικρή.
Μάλιστα την προσεχή αγωνιστική ο Ακάδημος θα δώσει τον πιο σημαντικό αγώνα του καθώς θα φιλοξενηθεί από την Νήαρ Ηστ.
Σε περίπτωση ήττας θα απομακρυνθεί και άλλο ο στόχος της παραμονής, όμως με νίκη οι Καλαματιανοί θα κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου τους.
Να θυμίσουμε πως οι 4 τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται ενώ η 10η θέση πιθανότατα θα οδηγήσει σε παραμονή. Αυτή τη θέση κυνηγά ουσιαστικά ο Ακάδημος και θα την πιάσει σε περίπτωση που κάνει το διπλό απέναντι στην Νήαρ Ηστ. Για την περίπτωση της ισοβαθμίας των δύο ομάδων, πρέπει να σημειωθεί ότι στο ματς του πρώτου γύρου στην Τέντα, ο Ακάδημος είχε κερδίσει με 70-51 την Νήαρ Ηστ. Σημαντικό είναι επίσης ότι ο Ακάδημος έχει αρκετά βατό πρόγραμμα στην συνέχεια.

«Κομβικός αγώνας»

Ο προπονητής του Ακάδημου Σπύρος Ψυψογιός απέφυγε τα πολλά λόγια εν όψει του αγώνα της Κυριακής ωστόσο σημείωσε πως η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. «Είναι πράγματι ένα κομβικό ματς. το θετικό είναι ότι ομάδα έχει δείξει σημάδια βελτίωσης στα τελευταία ματς και ότι έχει καλή ψυχολογία. Θα πάμε για το καλύτερο δυνατό και σε αυτό το ματς», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αγωνιστικά, ο Κουτίβας είναι στο στάδιο της αποθεραπείας μετά τον τραυματισμό του ενώ ο Γιαννουκάκης είχε ίωση τις προηγούμενες μέρες. Τα επόμενα 24ώρα θα φανεί αν οι δύο παίκτες θα είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους την Κυριακή.
Η βαθμολογία, το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής και το πρόγραμμα του Ακάδημου στις έξι τελευταίες αγωνιστικές έχουν ως εξής:

Βαθμολογία
(σε 20 αγώνες)

1. Έσπερος Πατρών 37
2. Ένωση Ιλίου 36
3. Προμηθέας Χαλανδρίου 35
4. Ζάκυνθος 33
5. Νίκη Αμαρουσίου 33
6. Πεντέλη 32
7. Κεραυνός Αιγίου 32
8. Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου 32
9. Μανδραϊκός 28
10. Νήαρ Ηστ 26
11. Ακάδημος 25
12. Πέραμα 24
13. Χαλάνδρι 23
14. Κρανίδι 22

21η αγωνιστική
Κεραυνός Αιγίου - Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου
Πέραμα - Έσπερος Πατρών
Κρανίδι - Προμηθέας Χαλανδρίου
Νήαρ Ηστ - Ακάδημος
Ζάκυνθος -  Νίκη Αμαρουσίου
Χαλάνδρι - Μανδραϊκός
Ένωση Ιλίου - Πεντέλη

Το πρόγραμμα του Ακάδημου
στις έξι τελευταίες αγωνιστικές

21η αγωνιστική
Νήαρ Ηστ - Ακάδημος
22η αγωνιστική
Ακάδημος - Κρανίδι
23η αγωνιστική
Πέραμα - Ακάδημος
24η αγωνιστική
Ακάδημος - Κεραυνός Αιγίου
25η αγωνιστική
Ζάκυνθος - Ακάδημος
26η αγωνιστική
Ακάδημος - Χαλάνδρι