Σάββατο, 09 Μάιος 2015 09:18

«Μυστικό το καλό κλίμα...», λέει ο Νίκος Χατζής για την άνοδο του Αρκαδικού στην Α1

Γράφτηκε από τον

Η ιστορική άνοδος του Αρκαδικού στην Α1 μπάσκετ φέρει την υπογραφή του Νίκου Χατζή που ακόμα και στα 38 του χρόνια αποτελεί... πολυτέλεια για το επίπεδο της Α2.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο κορυφαίος Μεσσήνιος μπασκετμπολίστας θα επιστρέψει το Σεπτέμβριο στα... μεγάλα σαλόνια, έχοντας αυτή τη φορά ως αποστολή τη σταθεροποίηση των Αρκάδων στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ.
«Οταν υπάρχει κίνητρο η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Το περασμένο καλοκαίρι προτίμησα τον Αρκαδικό από κάποιες ομάδες της Α1 επειδή είχε πρωταγωνιστικούς στόχους και νομίζω πως έκανα τη σωστή επιλογή. Διέκρινα, άλλωστε, σχεδόν αμέσως ότι μπορούσε πράγματι να πρωταγωνιστήσει έχοντας στο ρόστερ του αθλητές όπως ο Νοέας, ο Καλλινικίδης, ο Αναστασάκης και ο Καρύδας» αναφέρει ο Νίκος Χατζής που απέδειξε μέσα στο γήπεδο και μάλιστα στα πιο κρίσιμα ματς του πρωταθλήματος ότι παραμένει ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ του ελληνικού μπάσκετ: «Το μυστικό της επιτυχίας πέρα από τις δικές μας προσπάθειες έχει να κάνει με το κλίμα που υπάρχει στον Αρκαδικό. Οι ίδιοι άνθρωποι που θυμάμαι από παλιά παραμένουν μία καλή και μονιασμένη παρέα και είναι πανευτυχείς που είδαν το μεγάλο τους όνειρο να παίρνει σάρκα και οστά».
Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο και πλέον βάζει νέο στόχο, την παραμονή του Αρκαδικού στην Α1 την επόμενη σεζόν, που ίσως να είναι και η τελευταία για τον ίδιο μέσα στο παρκέ χωρίς όμως να παίρνει και... όρκο: «Με τον Αρκαδικό συμφωνήσαμε πέρυσι για δύο χρόνια κι αυτή ακριβώς ήταν η αρχική προοπτική, να πάμε μαζί στην Α1. Δεν βάζω όριο στην καριέρα μου, θα συνεχίσω να παίζω όσο αντέχουν οι δυνάμεις μου αλλά για την ώρα οι μελλοντικές μου σκέψεις φτάνουν μέχρι εκεί, δηλαδή στο τέλος της επόμενης σεζόν».
Σε αντίθεση με τη Μεσσηνία που αθλητικά... μαραζώνει, η Αρκαδία θα εκπροσωπείται την επόμενη χρονιά στην κορυφαία κατηγορία του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ με ότι αυτό συνεπάγεται για την Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή. Τι φταίει άραγε και ο δικός μας νομός έχει μείνει πίσω; «Σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να απαντήσουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη μεσσηνιακό μπάσκετ. Εγώ και λόγω υποχρεώσεων τα τελευταία χρόνια είμαι απομακρυσμένος, αν και για να πω την αλήθεια περίμενα κάποια στιγμή ένα τηλέφωνο από την Καλαμάτα ώστε να δούμε μαζί αν θα μπορούσα να βοηθήσω και με ποιον τρόπο. Εγώ είμαι εδώ και θα περιμένω, δυστυχώς, όμως, ποτέ κανείς δεν μπήκε στον κόπο...» λέει ο Νίκος Χατζής, εκφράζοντας το προσωπικό του παράπονο.
Με τον επίσης Μεσσήνιο Πέτρο Νοέα έχει ξεχωριστή σχέση στην Τρίπολη και η αιτία δεν είναι άλλη από την κοινή καταγωγή τους. «Με τον Πέτρο δεν έτυχε να κάνουμε παρέα τα προηγούμενα χρόνια αλλά φέτος στην Τρίπολη είμαστε συχνά μαζί. Πάντα παρακολουθούσα και με ενδιέφερε η πορεία των παιδιών από τη Μεσσηνία στο ελληνικό μπάσκετ και όταν έμαθα πέρυσι ότι θα είμαστε συμπαίκτες με το Νοέα χάρηκα πάρα πολύ» τονίζει ο κορυφαίος Μεσσήνιος μπασκετμπολίστας που βλέπει μελλοντικά τον εαυτό του σε κάποιον πάγκο μπασκετικού συλλόγου: «Η προπονητική σίγουρα υπάρχει στα μελλοντικά μου σχέδια, αλλά δεν είναι κάτι άμεσο. Οπως πολύ θα ήθελα στο μέλλον να γυρίσω στην Καλαμάτα και να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Ολα, όμως, θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή, για την ώρα προέχουν άλλα πράγματα για μένα».
Στα πιο άμεσα συγκαταλέγεται το 2ο Greece – Serbia Basketball Camp που θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο. Οπως πέρυσι, έτσι και φέτος ο Νίκος Χατζής θα είναι τεχνικός υπεύθυνος: «Εχουμε σαν στόχο να ανακαλύψουμε τα νέα ταλέντα και βέβαια τα παιδιά να μάθουν από μας τα μυστικά του αθλήματος. Πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια που το περασμένο καλοκαίρι είχε βρει μεγάλη ανταπόκριση και ελπίζουμε ότι φέτος θα έχουμε ακόμα περισσότερα παιδιά μαζί μας».