Πέμπτη, 14 Μάιος 2015 13:56

MVP ο Μπιέλιτσα, στην κορυφαία 5άδα ο Σπανούλης

Γράφτηκε από τον

Τα βραβεία των κορυφαίων της σεζόν 2014-15 στην Ευρωλίκα, απονεμήθηκαν από την διοργανώτρια αρχή, λίγο πριν αρχίσει η συνέντευξη Τύπου για το Final-4 της Μαδρίτης.


Κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης, αναδείχθηκε ο Νεμάνια Μπιέλιτσα, ο οποίος φέτος έκανε εξαιρετική σεζόν με την Φενέρμπαχτσε, την οποία και οδήγησε και στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του θεσμού.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με ψήφισαν, όπως και την οικογένειά μου που με υποστήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μια ιστορική στιγμή για μένα και την ομάδα μου. Χρωστάω πολλά στους συμπαίκτες, τους προπονητές και όλους όσοι σχετίζονται με τον οργανισμό. Το βραβείο σημαίνει πολλά για μένα. Σας ευχαριστώ πολύ» ήταν το μήνυμα του Σέρβου φόργουορντ. Από εκεί και πέρα, ο Βασίλης Σπανούλης συμπεριλήφθηκε για μία ακόμη φορά στην καλύτερη 5άδα, ενώ κορυφαίο ανερχόμενο αστέρι, αναδείχθηκε ο 22χρονος Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και πάλι από τη Φενέρ. Επίσης, να αναφέρουμε ότι ο Μπράιαντ Ντάνστον που εδώ και λίγες ημέρες αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της χρονιάς, παρέλαβε το βραβείο του. Οσον αφορά τον καλύτερο σκόρερ, αυτός ήταν ο Τέλορ Ρότσεστ της Νιζνί Νόβγκοροντ με 18,9π. μέσο όρο και 397 συνολικά.
Οι βραβεύσεις αναλυτικά
MVP: Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενέρμπαχτσε)
Πρώτος σκόρερ: Τέιλορ Ρότσεστι (Νιζνί Νόβγκοροντ)
Κορυφαίος αμυντικός: Μπράιαντ Ντάνστον (Ολυμπιακός)
Rising Star: Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Φενέρμπαχτσε)
H καλύτερη 5άδα: Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός), Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενέρμπαχτσε), Φελίπε Ρέγιες (Ρεάλ Μαδρίτης), Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Ερυθρός Αστέρας).
Πηγή: sentragoal.gr