Κυριακή, 07 Ιούνιος 2015 11:43

Στο ΣΕΦ σήμερα ο πρώτος τελικός της Α1 μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Γράφτηκε από τον

Για 10η διαδοχική χρονιά και 15η συνολικά από το 1992 (ΕΣΑΚΕ), διεκδικούν στους τελικούς της Α1 στο μπάσκετ το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός που παίρνουν θέση στο τζάμπολ αύριο Κυριακή στις 7.30 μ.μ. στο ΣΕΦ.


Εν όψει του πρώτου αγώνα οι δύο προπονητές, Γιάννης Σφαιρόπουλος και Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι δύο αρχηγοί Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης έστειλαν μήνυμα... ειρήνης. «Αφήστε τις δύο ομάδες να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε» προέτρεψε τους φιλάθλους ο Σπανούλης προς αποφυγή βίαιων επεισοδίων. Σωτήρης Μανωλόπουλος και Δημήτρης Διαμαντίδης παραδέχτηκαν πως αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα. «Φαβορί ο Ολυμπιακός, αλλά θα παλέψουμε,» είπε συγκεκριμένα ο Διαμαντίδης. «Ας κερδίσει ο καλύτερος» ευχήθηκε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης.
Πρώτος πήρε το λόγο ο Γιώργος Χαλβατζάκης: «Φέτος, υπάρχει μία καινοτομία. Δηλαδή κάνουμε δύο διαφορετικές συνεντεύξεις Τύπου, μία στην Αθήνα σήμερα, μόνο για τους τελικούς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και αύριο στη Θεσσαλονίκη για τους ημιτελικούς. Η σεζόν ήταν δύσκολη, αλλά επιτυχημένη. Είχαμε ρεκόρ προσέλευσης. Διατέθηκαν περισσότερα από 100.000 εισιτήρια. Αν δεν είχαμε και τα “κεκλεισμένων των θυρών”, θα ξεπερνούσαμε τα 300.000 εισιτήρια. Είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, με τεράστιο ενδιαφέρον. Το μπάσκετ είναι χαρά, δεν είναι πόλεμος».
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδη, εξήγησε: «Θέλουμε να γίνουν οι τελικοί σε όμορφο κλίμα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Μακάρι να μην έχουμε έκτροπα. Όλα τα άλλα δεν με προβληματίζουν. Παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Εμείς έχουμε προβλήματα με απουσίες και τραυματισμούς, όπως του Γκιστ και του Παππά. Έχουμε θέμα και με τον Μπατίστα. Θα παλέψουμε. Θα πρέπει να διαβάσουμε πάρα πολύ καλά τον Ολυμπιακό. Ας κερδίσει ο καλύτερος».
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης τόνισε: «Εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες και ο καλύτερος να κερδίσει. Ελπίζω να γίνουν καλά παιχνίδια δίχως έκτροπα, ο νικητής να είναι ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο. Να... αφεθούν οι δύο ομάδες να παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν».
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος επισήμανε: «Φτάνουμε στο τέλος μιας σεζόν και είμαστε στους τελικούς. Έχουμε σχεδόν όλη την ομάδα έτοιμη. Γιατί μέσα στη σεζόν είχαμε αρκετούς τραυματισμούς. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά για να φτάσουμε εδώ που είμαστε. Έχουμε κάνει καλή δουλειά και είμαστε σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουμε έναν αξιόλογο αντίπαλο όπως είναι Παναθηναϊκός. Είναι μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο καλύτερος να κερδίσει μέσα στο γήπεδο, αυτό εύχομαι».
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Μανωλόπουλος επισήμανε: «Εύχομαι οι τελικοί να είναι εξαιρετικοί φέτος. Χαίρομαι που υπάρχει ρεκόρ στα εισιτήρια. Ο Έλληνας αγαπά το μπάσκετ και θέλει να έρχεται στο γήπεδο ώστε να το απολαύσει. Δεν θέλουμε βία. Θέλουμε τους παίκτες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στο παρκέ και ο καλύτερος να κερδίσει. Ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω του πλεονεκτήματος έδρας που έχει. Ο Ολυμπιακός έχει σταθερότητα και έχει παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Έχει καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Εμείς έχουμε προβλήματα. Χάσαμε δύο πολύτιμους παίκτες για εμάς, όπως τους Παππά και Γκιστ. Είμαι ικανοποιημένος από τη προσπάθεια που γίνεται αυτές τις ημέρες. Είμαι αρκετά αισιόδοξος ενόψει των τελικών».