Παρασκευή, 07 Ιανουάριος 2022 14:03

Β.Κορέα: "Δεν θα είμαστε στο Πεκίνο λόγω Covid και εχθρικών δυνάμεων"

Γράφτηκε από τον
Β.Κορέα: "Δεν θα είμαστε στο Πεκίνο λόγω Covid και εχθρικών δυνάμεων"

Η Βόρεια Κορέα έστειλε επιστολή προς την Κίνα αναφέροντας πως ο κορονοϊός αλλά και οι "εχθρικές δυνάμεις" θα την κρατήσουν μακριά από τη συμμετοχή της στους επερχόμενους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Βόρεια Κορέα ενημέρωσε με επιστολή της την Κίνα πως δεν θα συμμετάσχει στους επερχόμενους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο (4-20/2, 2022). Οι λόγοι είναι δύο καθώς όπως αναφέρει ο κορονοϊός και οι... εχθρικές δυνάμεις θα την κρατήσουν μακριά. Μάλιστα η Βόρεια Κορέα δεν δίστασε να κατηγορήσει τις ΗΠΑ για μποϊκοτάζ των αγώνων.

Θυμίζουμε πως οι αθλητές της Βόρειας Κορέας έχουν αποκλειστεί από τη ΔΟΕ και δεν μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι τα τέλη του 2022, έπειτα από την αδυναμία της χώρας να στείλει αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω κορονοϊού. Η επιστολή της χώρας, κατέκρινε τις αδιευκρίνιστες κινήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίες ανακοίνωσαν τον Δεκέμβρη του 2021 πως θα μποϊκοτάρουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω της στάσης της Κίνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

"Δεν μπορούσαμε να λάβουμε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω των κινήσεων των εχθρικών δυνάμεων και της παγκόσμιας πανδημίας, αλλά θα υποστηρίξουμε πλήρως τους Κινέζους συντρόφους σε όλη τους τη δουλειά για να πραγματοποιήσουν ένα υπέροχο Ολυμπιακό φεστιβάλ", αναφέρει η επιστολή της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το Reuters.

Πηγή: www.sport24.gr