Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2023 12:47

Παρουσίαση χρήσης απινιδωτή στην Τέντα

Γράφτηκε από τον

Ο απινιδωτής είναι απαραίτητος σε κάθε αθλητικό χώρο, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να υπάρχει και γνώση για τον τρόπο που χρησιμοποιείται.

Γι’ αυτό και η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας, διοργάνωσε την Τετάρτη το απόγευμα στην Τέντα
την παρουσίαση της χρήσης απινιδωτή. Σκοπός ήταν να ενημερωθούν οι ομάδες μπάσκετ της Καλαμάτας, οι παράγοντες που εμπλέκονται σε έναν αγώνα, αλλά και τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στο κλειστό γυμναστήριο, για την λειτουργία μίας συσκευής, που μπορεί να σώσει μία ανθρώπινη ζωή. Ομιλητής με θέμα “Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και Παρουσίαση Χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή”, ήταν ο ιατρός -καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης. τον οποίο η Ενωση ευχαρίστησε για την άψογη παρουσίαση και συνεργασία.
Να σημειωθεί η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. στα πλαίσια της προσπάθειας καλύτερης ενημέρωσης των ομάδων μπάσκετ, θα διοργανώσει και άλλες ενημερωτικές δράσεις και στις άλλες πόλεις της διοικητικής της ευθύνης.
“Τα σωματεία δεν πρέπει να μείνουν σε αυτές τις δράσεις, αλλά θα πρέπει να κάνουν ανάλογες αιτήσεις στα Εκπαιδευτικά Τμήματα του Ε.Κ.Α.Β. ή του Ε.Ε.Σ., προκειμένου να συμμετέχουν σε προγράμματα εκμάθησης για να αποκτήσουν την επάρκεια πιστοποίησης πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που δίνει χαρά και ζωή, ενώνει ανθρώπους και έχουμε χρέος να το διατηρούμε, σε υψηλό επίπεδο σε όλους τους τομείς”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ενωσης.